Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc kreeg flashbacks van clash tussen Verstappen en Norris

Ook Charles Leclerc kon niet om het veelbesproken incident tussen Max Verstappen en Lando Norris heen na de. Grand Prix van Oostenrijk, al heeft de Ferrari-coureur zelf weinig te zeggen over de touché. De Monegask kan echter niet ontkennen dat een verschil in tegenstanders hem koud laat.

Leclerc Austria thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De meningen over de touché tussen Max Verstappen en Lando Norris zijn ver verdeeld in de wereld der Formule 1, maar Charles Leclerc durft geen schuldige aan te wijzen. Het incident riep de nodige herinneringen op voor de Monegask, die enkele jaren geleden zelf ook in een soortgelijk incident terecht kwam met Verstappen samen.

Hij benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dan ook dat de situatie heel anders had kunnen eindigen. "Ik heb eerlijk gezegd niet veel te zeggen over de beslissing van de stewards. Zij hebben natuurlijk toegang tot informatie die ik niet in kan zien, maar ik heb de video’s wel bekeken en het lijkt heel erg op wat Max en ik meemaakten in 2022... Toen duwde ik hem ook naar buiten, waardoor hij ineens op de kerb belandde. Ik denk dat het incident van beide kanten wel te voorkomen was, maar verder heb ik er weinig over te zeggen."

Het incident riep ook een prangende vraag op, want hoe kan de concurrentie een coureur als Verstappen het hoofd bieden in zo'n gevecht? Wat Leclerc betreft is een andere aanpak echter helemaal niet aan de orde. "Je leert alle coureurs op de grid natuurlijk steeds beter kennen, maar ik denk dat Max wel de coureur is die ik het beste ken van allemaal! We rijden natuurlijk al zo lang tegen elkaar, sinds 2010 al. Ik denk dat je dan wel weet hoe een andere coureur reageert, vecht, aanvalt of verdedigt."

"Ik ga daar zelf echter niet ineens anders mee om. Ik probeer het gevecht altijd op dezelfde manier aan te gaan, al hangt het natuurlijk wel af van de situatie waarin ik zit. Als ik vecht om een zesde plek in het kampioenschap, terwijl Max bijvoorbeeld een voorsprong van 100 punten te pakken heeft en aan de leiding ligt, neem je automatisch minder risico in dat gevecht. Maar als er een overwinning op tafel ligt zal ik hoe dan ook alles geven, ongeacht mijn tegenstander."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton