Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Kwestie van tijd voordat we Red Bull onder druk kunnen zetten"

Tijdens de tweede Formule 1-race van het jaar was er opnieuw een derde plek voor Ferrari, maar de achterstand op Max Verstappen was al wat kleiner dan in Bahrein. Charles Leclerc, die namens de Scuderia op het podium stond in Djedda, ziet het moment dat hij Red Bull kan uitdagen steeds dichterbij komen.

Leclerc Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc kon niet lang van zijn tweede startplek genieten tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Al in ronde vier kwam Sergio Perez voorbij aan de Ferrari en in de race kon Leclerc niet echt een vuist maken tegen Red Bull. Het gaf van vijf seconden naar Perez zag er klein uit als je de uitslag bekijkt, maar dat had ook te maken met een straf voor de Mexicaan.

Toch kijkt Leclerc met een positief gevoel terug op de race. "We hebben alles maximaal benut, al hadden we het de hele tijd moeilijk aan het begin van een nieuwe stint. We kregen de banden moeilijk aan het werk, aan het einde van een stint zag het er wel redelijk goed uit, zeker bij de harde band. Maar het was te laat om nog een positie terug te winnen gezien wat we aan het begin met onze battles hadden verloren. Al met al was het een positieve race", zo zegt hij in de persconferentie na de race.

Een van de gevechten die Leclerc had, was de strijd met Perez om de tweede plek. De Ferrari-rijder neemt ons mee door dat gevecht. "Al heb ik een heel slecht geheugen als ik over de finish ben gekomen", zo houdt Leclerc gelijk een slag om de arm. "Wat ik me nog heel goed herinner is dat ik bocht twee uitkwam bij de start en dacht: 'oh, ik hoop dat Checo ruimte laat'. En dat deed hij, waardoor ik nog mijn tweede plaats kon vasthouden. Daarna weet ik het niet meer zo goed. Volgens mij was het een hele nette inhaalactie, ik kon niet veel doen", zo zegt Leclerc.

'Zijn het gat aan het dichten'

Hij zag wel dat Ferrari met een probleem kampte tijdens de race. "We hadden moeite om te verdedigen én aan te vallen. Ik denk dat we iets minder topsnelheid hadden dan de anderen en dat wilden we ook. Maar we zullen kijken of dat de juiste beslissing was of niet", zo legt hij uit.

Op de lange termijn ziet Leclerc dat Ferrari de juiste weg is ingeslagen. "Ik denk dat we kleine stapjes in de goede richting zetten. Als ik terugkijk op de laatste zes, zeven maanden, dan zijn wij het team dat zich het meest heeft verbeterd. Langzaamaan zijn we het gat aan het dichten, al is het verschil is nog steeds vrij groot. Maar als we zo door blijven gaan, dan weet ik zeker dat het een kwestie van tijd is voordat we Red Bull wat meer onder druk zetten", zo is de Monegask positief.

Kunnen we al een nieuwe stap verwachten in Australië over twee weken? "Ik denk niet dat we veel nieuwe dingen zullen meenemen naar Melbourne. Dus zonder nieuwe onderdelen denk ik dat we er goed aan doen om ons pakket te maximaliseren. Dat is waar we op dit moment staan. We moeten waarschijnlijk wachten totdat we nieuwe onderdelen hebben om te kijken wat voor stap we naar voren kunnen zetten. En hopelijk brengt dat ons dichter bij Red Bull", zo sluit Leclerc af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China