Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc licht gefrustreerd na poleposition Verstappen in Imola

Charles Leclerc gaat de sprintkwalificatie op zaterdag van start vanaf de tweede plek, nadat hij tijdens de kwalificatie in Imola achter Max Verstappen eindigde. Het is frustrerend, aldus de Monegask.

Leclerc Verstappen Norris Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Kampioenschapsleider Charles Leclerc heeft zijn Ferrari in Imola niet op de eerste startplek kunnen zetten voor de sprintkwalificatie. De Ferrari-coureur leek aan het begin van de kwalificatie sterk, maar in Q3 moest hij zijn meerdere erkennen in Max Verstappen.

De kwalificatie duurde lang, ruim anderhalf uur, doordat er meerdere onderbrekingen waren. In Q3 hoopte Leclerc naar de pole te kunnen rijden, maar niets was minder waar. "Het was een lastige kwalificatie, zeker op de zachte banden. Er waren toen veel natte plekken nog op de baan, dus het was afwachten tot Q3, waar alles samen moest komen."

Frustratie

Maar dat deed het in Q3 niet. Verstappen was net wat sneller en door een goed getimede rode vlag en goed getimede regen kwam de Nederlander zijn poleposition niet meer in gevaar. Frustrerend, meent Leclerc, die naar eigen zeggen een foute beslissing had genomen.

"Het was heel frustrerend, want toen het er echt om ging in Q3, maakte ik de verkeerde keuze", zo lacht hij als een boer met kiespijn. "Dat is het leven en we zullen er van leren. Al met al is de tweede plek geen ramp, want er is nog veel om voor te strijden op zaterdag en zondag. Ik ga alles geven", aldus de Ferrari-coureur.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022