Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc licht keuze voor megacontract met Ferrari toe

Voordat Lewis Hamilton zijn Ferrari-overstap vanaf 2025 aankondigde, legde Frederic Vasseur daarvoor al Charles Leclerc voor de lange termijn vast. De Monegask legt uit waarom hij zijn toekomst aan het Italiaanse team verbindt.

Leclerc Villeneuve helmet Canada 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Silly Season startte dit jaar al heel vroeg en Ferrari heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Met de komst van Lewis Hamilton naar de Scuderia vanaf 2025 stond de Formule 1-wereld op zijn kop, waardoor Carlos Sainz als direct gevolg aan het einde van dit jaar moet vertrekken. Vlak daarvoor legde de teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, zijn pareltje Charles Leclerc al voor de lange termijn vast.

Daarmee heeft het Italiaanse team de line-up voor 2025 en 2026 al rond. Hoe lang Leclerc precies heeft bijgetekend bij Ferrari is niet bekend, maar volgens berichten in de Italiaanse media loopt het nieuwe contract tot eind 2029.

Met het rijderspaar Leclerc en Hamilton wil Ferrari weer terug naar de jaren dat de Scuderia titels won. Met Kimi Raikkonen en Felipe Massa achter het stuur in 2008 won het Italiaanse team voor het laatst de constructeurstitel, Raikkonen was zelf in 2007 de laatste Ferrari-rijder die de coureurstitel op zijn naam schreef.

'Geloof in het project'

Het doel van Leclerc is om dat lange wachten te doorbreken door een titel te pakken en dat is ook een van de redenen waarom hij zo'n lange verlenging bij Ferrari ondertekent. "Het ultieme doel in mijn carrière is om een titel met Ferrari te winnen en ik zal er absoluut alles aan doen om die titel met de Scuderia te winnen", zo zegt Leclerc tegen diverse media waaronder RacingNews365.

De Monegask gelooft in het streven van het Italiaanse team om de snelste auto te hebben. "Dat maakt natuurlijk onderdeel uit van mijn beslissing." De Monegask maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Ferrari-familie toen hij juniorcoureur werd. "Het is niet alleen omdat het team als een familie voor me voelt, maar vooral omdat zij de eerste waren die in me geloofden, zelfs voordat ik in de Formule 1 terecht kwam. Ze gaven me de kans om in de F1 te rijden, om een Ferrari-coureur te worden en gaven me een auto die goed genoeg was om mijn eerste poleposition en overwinning te pakken."

"Ik heb vooral een langer contract getekend omdat ik geloof in het project. Anders had ik niet gedaan. Ik geloof dus volledig in het project. Ik hou van Ferrari en ik denk dat dat voor iedereen duidelijk is. Ik geloof dat we de beste kans hebben om de komende jaren de beste auto op de grid te worden. En dat is de reden dat ik mijn contract bij Ferrari heb verlengd."

Voor het nieuwe jaar heeft Leclerc een duidelijk doel voor zichzelf gesteld. "Ik wil zoveel mogelijk races winnen. Twee of drie overwinningen? Dat is niet mijn doel, ik wil zoveel mogelijk Grand Prix-overwinningen pakken."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China