Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc luidt de noodklok na dramatisch Ferrari-weekend: "Nú met oplossingen komen"

Twee crashes, een op vrijdag een op zaterdag, en een zeer slechte race. Charles Leclerc slaakt een diepe zucht en is niet blij met zijn Ferrari-bolide. Er moeten snel oplossingen worden gevonden.

Leclerc Ocon Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet het jaar van Ferrari. Dat mag vooralsnog wel zo gesteld worden. Charles Leclerc kende in Miami opnieuw een baalweekend, zijn zoveelste dit jaar. Twee crashes waren daar debet aan, maar ook zonder crashes ging het op zondag helemaal mis.

Hij eindigde namelijk op een straatlengte achterstand op Verstappen als zevende en was meer met Haas- en Alpine-coureurs aan het vechten dan coureurs van de topteams. Een worsteling, zo omschrijft Leclerc het in gesprek met Sky Sports.

"We hebben de hele zondag geworsteld. Het was erg vergelijkbaar met het begin van het seizoen. In de kwalificatie zijn we competitief, maar in de race worstelen we wat af", aldus de Monegask, die vervolgens een paar nare karakteristieken van zijn Ferrari-bolide beschrijft.

"Het werkvenster van onze auto is zeer klein. Als je daar een beetje buiten komt te zitten, dan heeft dat enorme consequenties voor de balans van de wagen. Van de ene naar de andere bocht en zelfs in dezelfde bocht kan je van enorme overstuur naar enorme onderstuur gaan. Dat is niet ideaal en zo krijg je geen vertrouwen in de auto."

Alarmbellen

De alarmbellen zijn dan ook aan het rinkelen bij vicekampioen Leclerc, die in 2023 vooralsnog op de zevende plek in het kampioenschap staat, met een schamel aantal van 34 punten, tegenover 119 voor leider Verstappen.

Hij wil dan ook snel actie zien bij Ferrari, want deze problemen spelen nu al te lang. De noodklok wordt geluid. "We hebben veel werk te doen en moeten nu een oplossing vinden. Het is nu al een tijd gaande dat we zo worstelen in de race. We moeten echt met oplossingen komen."

Dat terwijl de concurrentie het beter doet, zelfs als hij Red Bull buiten beschouwing laat. "Mercedes is snel, Aston Martin is snel in de race, Alpine zag er deze zondag zelfs niet eens zo slecht uit. Nogmaals: ik kan er weinig aan toevoegen, behalve dat we veel werk te verrichten hebben. We moeten met oplossingen komen", zo sluit de coureur al zuchtend af.

Ook interessant:

Briljante Verstappen zet Perez op zijn plek

Een daverende overwinning van Verstappen in Miami, die daarmee Perez weer op zijn plek zette, zo merkt men op in de nieuwste RN365 F1-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel vellen over alle gebeurtenissen in de F1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"