Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc lyrisch na eerste kilometers in nieuwe Ferrari-bolide

Charles Leclerc kreeg direct na de launch van Ferrari de mogelijkheid om kilometers te maken met de nieuwe bolide van het Italiaanse team. Na de eerste ronden met de SF-23 verschijnt de Monegask breed glimlachend voor de camera's.

Dat Charles Leclerc een goede indruk over heeft gehouden aan zijn eerste kilometers in de SF-23, was overduidelijk. Vlak nadat de nieuwe Ferrari-bolide werd gepresenteerd aan de Tifosi verraste het team door de bolide direct het circuit op te sturen. De eerste persoon achter het stuur dit jaar was Leclerc, na het winnen van een simpel potje 'kop of munt' met teamgenoot Carlos Sainz. Na een paar kilometer over het privécircuit van Ferrari verscheen de Monegask met een brede grijns voor de camera's. "Het voelde goed", is de eerste reactie van de nummer twee van 2022. "De eerste kilometers met het nieuwe project na zó veel kilometers in de simulator... het voelt zo speciaal en alles ging zo smooth ." "Natuurlijk is het met twee ronden lastig om in te gaan op de details, maar ik heb zelfs al wat feedback kunnen geven aan de engineers toen ik in de auto zat. Het eerste gevoel is dat het allemaal soepel aanvoelt, dus ja, alles ging heel goed!" Leclerc moest de SF-23 na twee ronden richting de pitbox rijden om Sainz zijn ronden te laten rijden. Het advies naar zijn teamgenoot? "Nou, de auto voelt gewoon goed aan. Hij stuurt als je wilt sturen, remt als je remt en heeft ontzettend veel vermogen! Alles voelt heel goed, dus hij gaat er van genieten."

Leclerc bedankt de Tifosi

Bij de Ferrari-launch konden de Tifosi natuurlijk niet ontbreken. In groten getale waren ze aanwezig op de tribune bij Fiorano en om de hekken van het privécircuit. Leclerc nam tijdens de eerste ronden in de SF-23 de tijd om af te remmen en te zwaaien naar het aanwezige publiek. "Het is geweldig om hier een tribune te hebben met alle Tifosi en de rest van de Tifosi op de brug!" "Het is heel, heel speciaal om alle support te zien, ook vandaag. Ik denk niet dat je dit ziet bij ook maar een ander team en dat is wat Ferrari zo speciaal maakt. Ik wil alle Tifosi van over de hele wereld bedanken voor het pushen tijdens de goede momenten, maar bovenal tijdens de zware momenten. Ik hoop dat dit seizoen geweldig wordt", aldus Leclerc.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'