© Sauber

Nieuwsoverzicht

Leclerc zorgt met P7 voor eerste 'best of the rest'-resultaat voor Sauber

30 sep. 2018 17:10 René Oudman 0 reacties
Voor de tweede achtereenvolgende keer wist Charles Leclerc punten te scoren. Nadat de Monegask als negende over de eindstreep kwam in de Grand Prix van Singapore, werd de jongeling zelfs zevende in Rusland. Tevreden gezichten in de Sauber-pits: zes waardevolle punten gaan in de tas mee naar Hinwil.

Inmiddels heeft Leclerc in zijn debuutseizoen 21 punten gescoord, hij bezet met die score de vijftiende plaats in het wereldkampioenschap. De Monegask rijdt nog vijf Grands Prix voor Sauber alvorens hij de overstap mag maken naar Ferrari, waar hij het zitje van Kimi Raikkonen over zal nemen.

Leclerc stond na afloop van de wedstrijd op het Sochi Autodrom te glunderen voor de camera van Sky Sports. “Het was een geweldige race vandaag! Ik heb Esteban Ocon en Kevin Magnussen vroeg in de wedstrijd weten te passeren en dat was heel erg belangrijk voor het verdere verloop van de wedstrijd, voor wat ons betreft. Ze konden niet pareren en bleven achter.”

De Force India- en de Haas-coureur hadden niets in te brengen tegen het tempo dat Leclerc kon overleggen. “Ze konden mij niet volgen”, lacht Leclerc, die nog nooit eerder op het Sochi Autodrom was geweest. “Iedereen denkt dat ik hier met de Formule 2 heb gereden, maar dat is niet waar. Dit was mijn allereerste race dit circuit.”

Vooral de inhaalactie op Magnussen was om door een ringetje te halen, iets wat de jongeling onderkent. “Gelukkig bleef hij op zijn lijn en deed hij niets raars, daarom kon deze inhaalactie zo mooi slagen”, besluit Leclerc.

Dankzij het resultaat van Leclerc mocht Sauber zich voor de eerste keer dit seizoen 'best of the rest' noemen, iets wat zes van de zeven 'overige' teams (dus naast Mercedes, Ferrari en Red Bull) minstens eenmaal hebben geflikt. Alleen Williams werd dit jaar nog niet eens het vierde team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen