Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc maakt zeer bedroefd de Ferrari-balans op: "Veel teleurstellingen dit jaar"

Ferrari-coureur Charles Leclerc kende vanaf de negentiende starplaats in Spanje een inhaalrace naar de elfde plaats, maar blijft benadrukken dat er verbetering moet komen.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het Formule 1-seizoen van 2022 was Charles Leclerc nog de concurrent van Max Verstappen in de titelstrijd, maar naar mate het jaar vorderde, viel Ferrari steeds vaker tegen. In het huidige seizoen doet de Scuderia niet meer mee voor de titelstrijd en probeert men met een updatepakket terug naar voren te komen. In Spanje kende vooral Leclerc echter tegenslagen.

Zo moest hij de race in Barcelona starten vanaf de negentiende plaats en kwam hij uiteindelijk als elfde over de finish. Na een moeizame kwalificatie en een zware zondag blikt Leclerc bij de media, waaronder RacingNews365, terug op de dag: "De belemmeringen waren totaal anders dan verwacht, ook na de kwalificatie. Op een of andere manier krijgen we de banden nooit in het juiste werkvenster en als het dan toch een keer lukt, dan is het een verrassing."

"Werk aan de winkel dus. De temperatuur kwam op een gegeven moment wel in de banden, maar de slijtage was toen nog meer aanwezig", aldus Leclerc, die kritisch kijkt naar de resultaten dit jaar: "We hebben veel teleurstellende dagen gehad en helaas was dit er ook weer een."

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China