Leclerc: "Mijn sterke punt is problemen oplossen"

18 nov. 2018 11:15 René Oudman 2 reacties
Charles Leclerc is momenteel een van de hotshots van de Formule 1, maar zijn seizoen begon niet zo sterk als dat deze eindigt. De Monegask had in de eerste drie Grands Prix grote moeite om zich staande te houden.

Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht, mede doordat Leclerc er voor de Azerbeidzjaanse GP eens goed voor ging zitten met zijn engineers. De 21-jarige toekomstig Ferrari-coureur meent dat het oplossen van problemen een van zijn sterkste punten is.

"Natuurlijk had ik aan het begin van het seizoen drie slechte races", erkent Leclerc tegenover Motorsport-Magazin. "Het voelde overigens als veel meer! Echter, als we terugkijken, valt het nog best mee. Het zijn drie Grands Prix in een wagen die compleet nieuw voor me was. Goed, ik ben misschien niet de juiste persoon om te oordelen. Misschien dat het van buitenaf makkelijker is."

De talentvolle jongeling, zolang er geen nieuwe kampioen is gekroond in de Formule 2 nog altijd de regerend titelhouder in die klasse, wist het tij echter te keren. "Ik denk dat het begrijpen en oplossen van problemen een van mijn sterkste punten is. Uiteindelijk ben ik tevreden over het verloop van mijn seizoen."

Leclerc brak de ban met een zesde finishplaats in Baku, wat voor aanvang van de GP van Abu Dhabi tot dusver de beste klassering uit diens F1-carrière is. Driemaal werd Leclerc zevende, de Monegask heeft 33 WK-punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen