Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Leclerc niet koel genoeg voor de wereldtitel, hij loopt jaren achter op Verstappen"

Kan Max Verstappen dit jaar een gooi doen naar de wereldtitel? Het is de vraag die de hele Formule 1 bezighoudt. Formule 1-historicus Koen Vergeer durft die vraag niet met een harde 'ja' te beantwoorden, maar dicht de Nederlander in ieder geval meer kansen toe dan Charles Leclerc.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is niet voor niks dat Koen Vergeer in gesprek met Motorsport.com de vergelijking tussen Max Verstappen en Charles Leclerc maakt. De twee worden door menigeen getipt als de troonopvolgers van Lewis Hamilton, maar Vergeer wil de twee nog niet op gelijke hoogte zetten.

Gevraagd naar de kans op Nederlands succes tijdens de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985, antwoordt Vergeer dat het 'aan Verstappen niet zal liggen': "De vraag is vooral of de combinatie Red Bull & Honda sterker is dan vorig jaar."

Een race winnen is echter één, meedoen om de titel is weer iets anders: "Het wordt spannend om te zien hoe Max zich houdt als de titel echt op het spel staat", vervolgt Vergeer, die sowieso niet ziet gebeuren dat Verstappen door Leclerc afgetroefd gaat worden, niet op korte termijn althans.

"Dat is nog wel een dingetje, of Max koel genoeg blijft in de jacht op een wereldtitel. Charles Leclerc sowieso niet denk ik, die loopt in dat opzicht nog wel een paar jaar achter op Verstappen."

"Als de Red Bull-bolide goed genoeg is, dan zie ik Verstappen de strijd aangaan met Lewis Hamilton en dat hoop ik ook in Zandvoort gaan zien. Een geweldige race voorgeschoteld krijgen is mooi, als hij 'm weet te winnen, is dat natuurlijk al helemaal geweldig."

15 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"