Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2019

Leclerc niet onder indruk van Ferrari-debuut: "Aantal foutjes gemaakt"

Waar velen dachten dat Charles Leclerc het wel even moeilijk zou krijgen, vlak voor zijn eerste Grand Prix in het rood van Ferrari, daar was de 21-jarige Monegask naar eigen zeggen in Australië niet bezig met de lading die een Ferrari-debuut met zich meebrengt. Bovendien was Leclerc niet bijzonder onder de indruk van zijn eigen prestaties.

Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Bahrein, de race waarin Leclerc voor de tweede maal zijn opwachting mag maken in de kleuren van de Scuderia, liet de voormalig Formule 2-kampioen weten ‘geen speciale gevoelens’ te hebben gehad tijdens zijn eerste Ferrari-race.

“Om heel erg eerlijk te zijn voelde ik niets aparts, ik focuste me op de race zelf”, erkent de coureur uit Monaco. “Het was geen gemakkelijk weekend, want na de testweken hadden we meer van onszelf verwacht”, analyseert Leclerc de prestaties van hemzelf en zijn nieuwe teammaat Sebastian Vettel in Australië. “Echter, er zijn ook positieve punten uit het voorgaande weekend te halen, en laten we vooral niet vergeten dat het Melbourne Grand Prix Circuit niet volledig representatief hoeft te zijn voor wat betreft de verhoudingen op de baan.”

In de tien dagen tussen de GP van Australië en het verplichte persnummer in Bahrein heeft Ferrari volgens haar nieuwste rekruut bergen werk verzet. “We hebben heel erg hard gewerkt en ondanks dat we niet elk probleem hebben opgelost, denken we inmiddels wel een paar stappen voorwaarts te hebben gezet. We zullen hier in Bahrein zien hoeveel dat oplevert – ik heb in ieder geval veel vertrouwen in het pakket van Ferrari.”

Leclerc doet tijdens de persconferentie een bijzondere ontboezeming: de jongeling was niet erg onder de indruk van zijn eigen prestaties. “Ik heb in Australië veel fouten gemaakt, zowel tijdens de kwalificatie als in de race.” Als de host van de persconferentie doorvraagt na de opmerkingen van Leclerc, spreekt de Ferrari-rijder: “Ach, in Q3 reed ik geen goede ronde en tijdens de race ging ik er even naast. Het slippertje had geen consequenties omdat er niemand achter me reed, maar in andere situaties had het me wel kunnen kosten. Ik trek er mijn lessen uit”, besloot Leclerc.

Omdat Leclerc als vijfde eindigde in de Australische Grand Prix, kort achter teammaat Vettel, beschikt hij na de eerste van 21 Grands Prix over tien WK-punten. Klassementsleider Valtteri Bottas scoorde in Melbourne maximaal en heeft momenteel 26 WK-punten achter zijn naam staan.

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet