Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc niet tevreden met derde plaats in Imola: "Daar verloren we veel tijd"

Charles Leclerc wist met zijn derde plaats de droogte van Ferrari in Imola te doorbreken. Toch houdt de Monegask een dubbel gevoel over aan de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Leclerc Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Ferrari was het laatste podium in Imola al weer ruim achttien jaar geleden. De derde plaats van Charles Leclerc was dan ook meer dan welkom voor de Scuderia. Ondanks dat is Leclerc niet helemaal tevreden met zijn prestatie.

"Het is tenminste weer een podium, ja," aldus Leclerc. "Uiteraard ben ik alleen heel erg blij als ik win en dat heeft er vandaag voor ons niet echt in gezeten. We waren erg snel in het eerste gedeelte van de stint op de harde band. Toen kon ik ook druk op Lando zetten."

Toch moest de Monegask op het einde lossen. Dat kwam vooral door een eigen fout, maar volgens Leclerc ook door de pure snelheid van de McLaren: "Later in de stint werden zij ineens veel sneller. Over het geheel gezien was onze racepace vandaag best snel, ondanks dat we gisteren in de kwalificatie niet snel genoeg waren."

"We verloren vooral veel tijd op het eerste rechte stuk, dus daar gaan we naar kijken. In de rest van de ronde waren we snel, dus dat is bemoedigend voor de rest van het seizoen, maar het mooiste van vandaag is om hier, voor de Tifosi, op het podium te staan," zo sluit Leclerc af.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"