Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc nodigt Mercedes uit: "Dat zou geweldig zijn!"

Charles Leclerc heeft dit seizoen zijn handen vol aan beide Red Bull-coureurs, maar zal Mercedes met open armen ontvangen wanneer ze zich zullen gaan mengen in het kampioenschap.

Ondanks dat Mercedes dit seizoen nog niet heeft kunnen strijden om overwinningen, sluit Charles Leclerc niet uit dat de Duitse renstal haar comeback kan maken. In Spanje liet Mercedes zien dat de potentie erin zit, maar in de daaropvolgende race in de straten van Monte Carlo ervaarden George Russell en Lewis Hamilton nog enige problemen met de W13. Leclerc vindt het geen verrassing dat Mercedes dit jaar minder sterk is, zo laat hij weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik ben van mening dat ieder team op een bepaald punt zal stoppen met winnen. Natuurlijk is het altijd raar wanneer een dominant team het moeilijk heeft aan het begin van het seizoen." Toch blijft de Monegask geloven in de kracht van Mercedes. Hij houdt het zelfs voor mogelijk dat de Silver Arrows mee kunnen vechten voor het kampioenschap. "Maar dat is ook waarom ik hen echt niet uitsluit in het kampioenschap, omdat ik weet hoe sterk ze zijn als team. Wat ze hebben laten zien in de afgelopen jaren is geen toeval. Het komt doordat zij de juiste mensen hebben en doordat ze op de juiste manier werken."

Leclerc hoopt op gevecht tussen drie teams

Tot dusver is Mercedes het derde beste team op de grid en bevinden ze zich volgens teambaas Toto Wollf in "niemandsland". De Duitse renstal heeft flinke sprongen gemaakt sinds het begin van het seizoen en dat valt ook Ferrari-coureur Leclerc op. "Ze hadden een moeilijke start van het seizoen, maar het staat voor mij buiten kijf dat ze zeer binnenkort terug zullen zijn. Zoals ze hebben laten zien in Barcelona hebben ze al een flinke stap gemaakt." Ondanks dat Leclerc in het gevecht om de titel zijn handen vol heeft aan de Red Bull van zowel Max Verstappen als Sergio Perez, zal hij het team van Mercedes met open armen ontvangen wanneer ze competitief genoeg zijn om ook mee te vechten met de titanen. Een strijd tussen drie teams ziet de Monegask dus wel zitten. "Ik hoop dat ze zich bij ons kunnen aansluiten in het gevecht om de overwinningen, omdat het geweldig zal zijn voor de Formule 1 om een gevecht tussen drie teams te hebben waarbij George en Lewis ook kunnen vechten om een zege".

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'