© Sauber

Nieuwsoverzicht

Leclerc noemt eigen optreden in Singapore 'bijna perfect'

17 sep. 2018 09:10 René Oudman 0 reacties
Het was al even geleden dat Charles Leclerc WK-punten had gescoord - bijna drie maanden om precies te zijn. De jonge Monegask vierde zijn promotie naar Ferrari, waarvoor hij na dit seizoen uit zal mogen komen, met een negende plaats in de Grand Prix van Singapore.

Een keurige prestatie van Leclerc, die als dertiende vertrok na een voor zijn doen wat middelmatige kwalificatie.

"Wat een race! Het voelde bijna perfect", jubelt de 20-jarige regerend Formule 2-kampioen. "Sterke rondetijden, een goede balans van het begin tot het einde. We hebben ons sterk teruggeknokt in de race, nadat we op vrijdag erg slecht begonnen aan het weekend. Met deze strategie konden we ons een weg naar voren banen, om eindelijk weer eens punten te scoren."

Leclercs teammaat Marcus Ericsson werd zoals gebruikelijk op een suicidale strategie gezet, aangezien de Zweed een neusje heeft voor het conserveren van zijn banden. Het betaalde zich nét niet uit: Ericsson kwam als elfde over de meet en greep daardoor nipt naast de punten.

De teller van Leclerc staat op vijftien stuks, waarmee hij gemiddeld elke wedstrijd een punt heeft behaald. Sauber staat op de negende plaats, het team van Williams vormt voorlopig geen bedreiging.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen