Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc, Norris en Hulkenberg riskeren ongewenste records

Komend Formule 1-seizoen zijn er genoeg coureurs die weer wat records kunnen neerzetten, maar niet elk record is er een om trots op te zijn.

Terwijl coureurs als Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2023 weer aardig wat records kunnen verbreken , zijn er ook een aantal rijders die ongewenste records kunnen pakken. Drie coureurs kunnen komend Formule 1-seizoen een oneervol record pakken in de koningsklasse. Dat zijn Charles Leclerc, Lando Norris en Nico Hulkenberg. De drie coureurs kunnen op hun eigen manier een record pakken, maar of ze daar blij mee zijn...

Leclerc - Meeste polepositions zonder een wereldtitel

Charles Leclerc heeft in 2022 aardig wat polepositions behaald, maar de wereldtitel zat er zoals we weten niet in. Ferrari en Leclerc leken in de openingsfase van het seizoen nog zeer competitief, maar Red Bull en Verstappen domineerden de rest van het jaar. Ondanks regelmatig op pole te staan, snoepte Verstappen de meeste overwinningen weg. En de titel dus ook. Het resultaat? Leclerc heeft nu een fraaie achttien polepositions, maar het aantal wereldkampioenschappen staat nog op nul. De Ferrari-coureur kan hiermee relatief eenvoudig een record afpakken van Valtteri Bottas: de meeste poles zonder een wereldtitel. De Alfa Romeo-coureur veroverde in zijn periode bij Mercedes twintig poles. Leclerc zal er dus nog drie bij moeten hebben voor het ongewenste record. Daarnaast moet hij de wereldtitel natuurlijk niet veroveren, maar daar zal hij ongetwijfeld anders over denken.

Norris - Meeste punten zonder overwinning

Ook Lando Norris heeft bijna een record te pakken waar hij zelf wat minder blij mee zal zijn: de McLaren-coureur heeft in zijn F1-carrière bijna de meeste punten bij elkaar gereden zonder ook daadwerkelijk een race te winnen. Als hij ten minste 94 punten scoort in 2023, is het record van hem. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe Nico Hulkenberg het komend seizoen gaat doen bij Haas, want het record is met 521 punten zonder Grand Prix-zege in zijn handen. Zelf kan The Hulk een record afpakken van Sergio Perez, maar ook daar zal hij vast niet op hopen.

Hulkenberg - Meeste races voor eerste overwinning

Hulkenberg, die in 2023 een comeback maakt in de Formule 1, heeft al 181 races gereden in de koningsklasse van de autosport. In geen enkele race won hij echter, waardoor hij bijna het record 'meeste races voor eerste Grand Prix-zege' in handen heeft. Sergio Perez Heeft dit record op dit moment nog. De teamgenoot van Max Verstappen is namelijk al zeer ervaren in de F1, maar reed voordat hij bij Red Bull begon nooit in een écht competitieve bolide. Toch won hij zijn eerste race in 2020 voor Racing Point (GP van Sakhir). Perez reed 190 races voordat er een zege kwam. Hulkenberg zal, mocht hij nog tien races rijden én een overwinning pakken, het record overnemen. Hij moet dan echter wel winnen in een Haas...

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden