Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc onthult Ferrari-trucje waar Red Bull met open ogen intrapte

Charles Leclerc legt na afloop van de GP van Abu Dhabi uit hoe de Ferrari-coureur met een tactisch spel heeft gewonnen van concurrent Sergio Perez.

Max Verstappen won de race op het Yas Marina Circuit, maar iedereen hield zich bezig met de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap. Charles Leclerc en Sergio Perez streden tot aan de laatste ronde, maar P2 ging naar de Ferrari-coureur, mede door een strategisch spel van het team. Na afloop van de race legt Leclerc uit hoe dit is gelukt. Het belangrijkste moment: ronde 35, toen Leclerc op de radio te horen kreeg dat hij het tegenovergestelde moest doen van Perez. Als reactie hierop maakte Perez juist een pitstop, terwijl Leclerc gewoon door bleef rijden en voor een éénstopper ging. Dat was altijd het plan, zo onthult de Monegask.

Gefopt!

Perez viel daardoor namelijk terug naar de zesde plaats met een achterstand van zo'n twintig seconden op Leclerc, terwijl er nog maar 24 ronden waren te gaan. Hij kwam daarnaast even vast te zitten achter onder andere Lewis Hamilton en finishte uiteindelijk 1.3 seconden achter Leclerc. De Monegask legt na afloop van de race bij Sky Sports uit hoe het trucje werkte. "Nu kan ik het zeggen, maar het was een dummy. Red Bull moest denken dat we een pitstop zouden maken. Dat geloofden ze en hij maakte een tweede stop, dus dat ging helemaal perfect. Ik ben trots op de uitvoering hiervan. Het is namelijk een lastig seizoen geweest voor het hele team." "Het begon heel goed, maar daarna volgden veel problemen met de betrouwbaarheid, strategie en het bandenmanagement. Het was niet makkelijk, wetende dat er potentie in de auto zat, dus om zo het seizoen af te sluiten is goed. Nu moeten we ons focussen op de race pace, want Red Bull heeft daar iets wat wij niet hebben."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi