Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc ontkent Ferrari-problemen tijdens eerste testdag

Ogenschijnlijk leek het alsof Ferrari tijdens de middag van de eerste testdag wat problemen had, maar coureur Charles Leclerc ontkent dit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RacingNews365

In alle vroegte werd Charles Leclerc woensdagochtend uit zijn bed gebeld. Teamgenoot Sebastian Vettel, die tijdens de eerste testdag eigenlijk de honneurs waar zou moeten nemen voor Ferrari, was ziekjes. De Monegask moest daarom plots opdraven: "Om kwart voor zeven werd ik onverwachts wakker gebeld met de boodschap dat ik vandaag zou rijden."

"Dat was wat aan de late kant, maar uiteindelijk hebben we geen vertraging opgelopen. Voor de engineers was het misschien wat lastig, omdat er nog best wel wat komt kijken bij het gereed maken van de auto voor de andere coureur, maar uiteindelijk hebben we geen problemen gekend", vertelt Leclerc ten overstaan van RacingNews365.

De Ferrari-coureur legde tijdens de eerste testdag uiteindelijk 134 testronden af, aanzienlijk wat minder dan concurrenten Mercedes (173) en Red Bull (168). Na de lunch stond de Monegask meer dan eens stil in de garage terwijl er druk aan zijn auto werd gesleuteld. Volgens Leclerc was er echter geen sprake van problemen en was alles gepland."

"Nee, we hebben deze dag geen problemen gekend. Op die momenten waren we slechts aan de auto aan het werken, waarna we enkele andere dingen hebben geprobeerd", zo meent hij. Het maakt deel uit van een nieuwe aanpak van het Italiaanse team, dat zich tijdens de testdag niet richtte op presteren, maar juist op zelfkennis, zoals Leclerc het noemt.

"Eerst richten we ons dit jaar op het leren kennen van de auto. Er is deze winter veel werk gestopt in de nieuwe auto, maar het is nu nog lastig om te zeggen waar we staan. Het is in ieder geval een mooie evolutie van de vorige bolide, maar meer kan ik er momenteel eigenlijk nog niet over zeggen. We hebben nog niet gepusht tijdens deze eerste dag", aldus de Monegask na afloop.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Fotoalbum

De nieuwe Formule 1-bolide van Ferrari in detail

Ferrari heeft in Italië de nieuwe auto van Sebastian Vettel en Charles Leclerc gepresenteerd.

Bekijk het album

8 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem