Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc opgelucht: "Deze had ik heel hard nodig"

Charles Leclerc wist eindelijk weer een Formule 1 Grand Prix over zijn naam te schrijven. De opluchting op het gezicht van Leclerc was zichtbaar groot en bleek ook uit zijn woorden.

Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Deze had ik heel hard nodig, net zoals het team deze overwinning nodig had", zo blikt Charles Leclerc direct na de race terug op de Grand Prix van Oostenrijk. Om eindelijk weer te laten zien dat we de snelheid hebben en dat we het kunnen, is geweldig. We moeten blijven pushen tot het einde."

Dat moest Leclerc ook in de race doen, maar dat werd in de laatste ronden van de race met gaspedaalproblemen nog best lastig. Leclerc maakte zich behoorlijk zorgen.

Mooi gevecht met Verstappen

"Het was een hele goede race. De snelheid was er en aan het begin van de race hadden we een mooi gevecht met Max Verstappen", aldus de winnaar. "Het einde van de race was moeilijk, vanwege een probleem met mijn gaspedaal. In de langzame bochten bleef hij 20 tot 30% gas geven. Dat was erg tricky, maar we wisten tot het einde toe geen fouten te maken."

Charles zag tijdens de race Carlos Sainz wegvallen met spectaculaire motorproblemen. Maakte hij zich zorgen dat hem hetzelfde kon overkomen? "Onze problemen vielen ongeveer samen, dus het speelde wel door mijn hoofd. Maar tegelijkertijd wist ik dat mijn probleem niet motorgerelateerd was, maar puur met het gaspedaal te maken had."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen