Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc optimistisch over Ferrari-herrijzenis in Hongarije

Gaat Ferrari het tij nog keren voor de zomerstop? Als het aan Charles Leclerc ligt wel. De Monegask hoopt in Hongarije weer terug aan de kop van het veld te keren en mee te strijden om de podiumplekken. Maar of dit ook gaat lukken...

Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na zijn zege in de GP van Monaco gingen de resultaten van Charles Leclerc pijlsnel naar beneden. Achter zijn naam prijken sindsdien een DNF, P14 en een P11. Alleen in Spanje kon hij nog enigszins aanhaken bij de topteams met een vijfde plek. 

Bij de laatste GP, in Groot-Brittannië, haalde Leclerc in de kwalificatie Q3 niet en moest hij het in de race doen met een veertiende plek. Toen gaf hij al aan dat hij in Hongarije terug wil slaan. Nu de race op de Hungaroring voor de deur staat, hoe verwacht Leclerc terug te kunnen slaan en brengt hem dit ook direct richting het podium?

"Als je kijkt naar de topteams, dan is het altijd een kwestie van een tiende van een seconde, of twee. Dus het is erg moeilijk om precies te zeggen waar we gaan eindigen. We mikken op het hoogst haalbare en als we alles optimaliseren is er geen reden om te zeggen waarom we niet kunnen terugkomen op het niveau van het begin van het jaar", zegt Leclerc in Boedapest tegen onder meer RacingNews365.

"Dus dat is het doel. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat we gewoon een goed weekend hebben. Dat we niet tot het uiterste gaan met de afstelling, zodat ik begrijp en weet hoe de wagen zich gedraagt als ik in de kwalificatie door de bochten ga. Als we dat goed voor elkaar hebben, dan zijn we in staat om weer voorin mee te doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje