© Sauber

Nieuwsoverzicht

Leclerc over kansen Raikkonen: "Basis Sauber beter dan in 2018"

12 dec. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Charles Leclerc kijkt niet vreemd op als Sauber met Kimi Raikkonen achter het stuur hoge ogen gooit in 2019. De basis voor 2019 is volgens de Monegask stukken beter dan in 2018.

De conclusie dat Sauber er beter voor staat dan begin 2018 is overigens niet moeilijk te trekken. In 2017 scoorde Sauber slechts vijf punten, door de goede ontwikkeling van de C37 waren dat er in 2018 39, die voor het overgrote merendeel door Charles Leclerc bijeen werden gereden.

Toch had de Monegask zelf niet verwacht dat de groeicurve zo stijl zou zijn: "We hebben onze eigen verwachtingen volledig overtroffen", aldus Leclerc in gesprek met Motorsport-Total.

Leclerc bleef ook in de laatste vijf races van 2018 lekker scoren, ondanks dat Sauber de focus al had verlegd naar de auto van 2019, waardoor men volgend jaar 'beter voorbereid' aan de start staat.

"Omdat Sauber er altijd in slaagt het maximale uit de ideale setup te halen, hebben we in die laatste vijf races bovendien weinig laten liggen. Ik denk zelfs dat we het vierde team op de grid waren."

"Omdat Sauber nu eerder is begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto, ziet het er goed uit voor volgend jaar. Het team dat in de fabriek aan de nieuwe bolide werkt is zeer bekwaam, net zoals de jongens die op het circuit werken. De basis voor volgend jaar is sowieso beter dan die van dit jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen