Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc reageert op pijnlijke crash met historische F1-bolide van Lauda

Charles Leclerc reageerde kort na zijn crash met een historische Formule 1-bolide op het incident. Volgens de Ferrari-coureur werkten de remmen niet naar toebehoren.

Charles Leclerc zijn pech in de straten van Monaco is nog niet voorbij, zo werd duidelijk na een pijnlijke crash tijdens de Historische Grand Prix in zijn thuisstad. Leclerc reed hier een van de oude bolides van Niki Lauda, een Ferrari 312B3, toen hij de controle verloor bij La Rascasse. De achterkant van de Ferrari-bolide knalde tegen de muur, met schade als gevolg. Leclerc kon nog wegrijden naar het rechte stuk bij de pitstraat, waarna hij een reactie liet horen via zijn sociale media. "Als je dacht dat het niet erger kon en alle pech van de wereld hebt gehad in Monaco, en de remmen ineens niet werken in Rascasse. Met een van de meest historische Ferrari Formule 1-bolides."

Leclerc en zijn pech in Monaco

Al sinds zijn GP2-race in Monaco, nog in 2017, heeft Leclerc veel pech op het stratencircuit. Hij vertrok vanaf poleposition bij de feature race, maar na een mislukte pitstop viel hij uit. In de Formule 1 ging het eveneens niet goed, waardoor hij bij zijn eerste Grand Prix last had van falende remmen. Hij crashte tegen de achterkant van de Toro Rosso van Brendon Hartley en viel uit. Bij Ferrari ging het vaak ook minder goed: zo kwam hij in 2019 niet verder dan Q1 van de kwalificatie en crashte hij op zaterdag tijdens het weekend in 2021, waarna hij de race op zondag niet kon starten door een defecte versnellingsbak. In 2020 werd de GP van Monaco niet gehouden door de coronapandemie.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi