Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc rekent zich niet rijk na poleposition: "Red Bull is extreem snel"

Charles Leclerc wist op zaterdag de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Miami. De Ferrari-coureur verschalkte zijn teamgenoot en Max Verstappen, maar houdt tijdens de race sterk rekening met zijn Nederlandse rivaal.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Ferrari heeft de eerste tik uitgedeeld in Miami door tijdens de kwalificatie de eerste startrij te veroveren voor de Grand Prix op zondag, maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld.

Charles Leclerc start dan vanaf poleposition en daar is hij logischerwijs zeer blij mee. Direct na afloop van de kwalificatie laat hij van zich horen over de kwalificatie, maar niet voordat hij de knotsgekke Amerikaanse fans bedankt.

"De fans zijn geweldig! Het is mooi om hier in de VS te zijn en te zien hoe erg de sport is gegroeid. Dat motiveert ons, zeker ook omdat er zoveel Ferrari-fans zijn!", glundert de man die dit jaar al twee Grands Prix won.

Leclerc houdt rekening met Red Bull

Leclerc heeft in de vorm van Sainz een mooie buffer ten opzichte van titelrivaal Verstappen, maar na het teleurstellende weekend in Imola weet de Ferrari-coureur dat hij zich op zondag van zijn beste kant moet laten zien.

"Het laatste raceweekend was niet best voor mij, want ik maakte een fout in de race. Deze zaterdag ging het echter goed, dus we starten vanaf pole en moeten het op zondag afmaken", benadrukt Charles, die ondanks die buffer nog steeds rekening houdt met de concurrentie achter Sainz.

"Ja, ik ben wel bezorgd", antwoordt hij desgevraagd. "Red Bull is extreem snel op de rechte stukken, terwijl wij snel zijn in de bochten. Het wordt een spannende uitdaging op zondag, maar hopelijk eindigen wij vooraan het veld."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull