Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc rekent zich niet rijk na poleposition: "Red Bull is extreem snel"

Charles Leclerc wist op zaterdag de poleposition te veroveren voor de Grand Prix van Miami. De Ferrari-coureur verschalkte zijn teamgenoot en Max Verstappen, maar houdt tijdens de race sterk rekening met zijn Nederlandse rivaal.

Ferrari heeft de eerste tik uitgedeeld in Miami door tijdens de kwalificatie de eerste startrij te veroveren voor de Grand Prix op zondag, maar de punten worden natuurlijk pas op zondag verdeeld. Charles Leclerc start dan vanaf poleposition en daar is hij logischerwijs zeer blij mee. Direct na afloop van de kwalificatie laat hij van zich horen over de kwalificatie, maar niet voordat hij de knotsgekke Amerikaanse fans bedankt. "De fans zijn geweldig! Het is mooi om hier in de VS te zijn en te zien hoe erg de sport is gegroeid. Dat motiveert ons, zeker ook omdat er zoveel Ferrari-fans zijn!", glundert de man die dit jaar al twee Grands Prix won.

Leclerc houdt rekening met Red Bull

Leclerc heeft in de vorm van Sainz een mooie buffer ten opzichte van titelrivaal Verstappen, maar na het teleurstellende weekend in Imola weet de Ferrari-coureur dat hij zich op zondag van zijn beste kant moet laten zien. "Het laatste raceweekend was niet best voor mij, want ik maakte een fout in de race. Deze zaterdag ging het echter goed, dus we starten vanaf pole en moeten het op zondag afmaken", benadrukt Charles, die ondanks die buffer nog steeds rekening houdt met de concurrentie achter Sainz. "Ja, ik ben wel bezorgd", antwoordt hij desgevraagd. "Red Bull is extreem snel op de rechte stukken, terwijl wij snel zijn in de bochten. Het wordt een spannende uitdaging op zondag, maar hopelijk eindigen wij vooraan het veld."

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"