Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc richt pijlen op Verstappen: "Hopelijk kunnen we verrassen"

Charles Leclerc wist in een ultieme poging de tweede plaats te bemachtigen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Monegask moest wel drie tienden toegeven op Max Verstappen en hoopt op een wonder in de race.

Leclerc Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc werkte een goede kwalificatie af in Saoedi-Arabië. De Ferrari-coureur kon in Q1 en Q2 Max Verstappen aardig bijbenen, maar moest toen het ertoe deed toch zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen. Leclerc werd op drie tienden achterstand tweede en versloeg op die manier wel de andere Red Bull van Sergio Perez. Leclerc stelt dat hij niet sneller kon.

"Voor de eerste ronde in Q3 probeerden we ons anders voor te bereiden, maar dat werkte niet", vertelt Leclerc. "In de tweede ronde kwam het wel allemaal samen. Dit was alles wat in de auto zat tijdens deze kwalificatie. Ik ben erg blij met de ronde, maar het is jammer dat we net wat verder achter Red Bull staan dan gehoopt. Maar morgen wordt de race verreden. Hopelijk kunnen we verrassen en de Red Bulls uitdagen."

Leclerc beaamt dat de racepace van Ferrari beter is geworden. "We hebben een stap gezet ten opzichte van vorig jaar en ik voel me comfortabeler in de auto. De bolide doet het beter in de longruns. We moeten ons op onszelf focussen en kunnen de auto niet meer veranderen voor de race. We gaan proberen alles te optimaliseren en dan zien we wel wat er mogelijk is."

De Monegask had ook nog mooie woorden over Oliver Bearman, die op het laatste moment Carlos Sainz verving. "Allereerst hoop ik dat Carlos ook in orde is. Aan de andere kant heeft Oliver het geweldig gedaan, zeker omdat hij maar één oefensessie had. Hij had de snelheid meteen te pakken en voelde zich comfortabel in de auto. Ik ben blij voor hem. Het is uiteraard een speciale dag en ik denk dat het nog specialer is dat hij zijn eerste sessies bij Ferrari heeft gereden. Ik hoop dat we morgen allebei een goede race kunnen afwerken en punten kunnen scoren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training