Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Saai of niet, Verstappen verdient dit"

Nadat Max Verstappen met Red Bull de Grand Prix van Italië wist te winnen, is er een nieuw record op zijn naam bijgeschreven. Je zou bijna vergeten dat er nog 19 andere coureurs over de overwinning dromen.

Verstappen Perez Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tien opeenvolgende overwinningen, waarvan 12 totaal dit seizoen. 14 podiums, 364 behaalde WK-punten en een voorsprong van 145 punten op zijn teamgenoot. Dit is het beste seizoen van Max Verstappen ooit. De tweevoudig wereldkampioen zou in theorie in Japan al wereldkampioen kunnen worden, dus de spanning om de wereldtitel is inmiddels wel verkeken.

Toch zijn er ook nog 19 andere coureurs op de grid die hard in gevecht zijn voor de tweede positie in het rijderskampioenschap. Sergio Perez staat met zijn 219 kampioenschapspunten op dit moment op de tweede plaats, maar zowel Fernando Alonso als Lewis Hamilton en beide Ferrari-coureurs zijn in de nek van de Mexicaan aan het hijgen.

Leclerc kon Verstappen niet weerhouden

In ieder geval één van deze Ferrari-coureurs droomde ook van een wereldkampioenschap begin dit F1-seizoen. Maar Charles Leclerc weet ook dat er dit jaar niet aan Red Bull en Verstappen te tippen valt. Verstappen is tenslotte de eerste coureur ooit die tien Grands Prix achter elkaar wist te winnen. Als er na de GP van Italië aan Leclerc wordt gevraagd of er een moment in de race is geweest dat hij het gevoel had dat hij de Nederlander in Italië kon stoppen van het verbreken van dit record, reageert de Monegask eerlijk: "Nee, geen enkele keer." Dit betekent niet dat het een keer moet gaan gebeuren: "Natuurlijk. Op een bepaald punt zal de reeks eindigen maar op het moment hebben we niet de auto om dat te doen."

Maakt de dominantie van Verstappen volgens de Ferrari-coureur de sport dan ook minder leuk? Is zijn dominantie in Formule 1 slecht voor de sport? "Er is altijd een bepaald soort dominantie in de sport. Vandaag zijn het Max en Red Bull die fantastisch werk leveren, of het nu saai is of niet."

Leclerc heeft alleen maar lof voor zijn directe concurrentie. "Om eerlijk te zijn zullen de races natuurlijk spannender zijn als we een andere winnaar hebben en we met een marge van een seconde winnen. Maar dit is wat Formule 1 is en uiteindelijk verdienen zij (Red Bull en Verstappen) het."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami