Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc slaakt een diepe zucht na nieuwe Ferrari-teleurstelling: "Steeds hetzelfde probleem"

De SF-23 heeft last van een hardnekkig probleem, wat de auto moeilijk te besturen maakt voor de twee F1-coureurs. Charles Leclerc ondervond dit wederom tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije.

Charles Leclerc gaf na de kwalificatie eerlijk antwoord toen gevraagd werd hoe hij zich voelde na de kwalificatie op de Hungaroring. "Niet geweldig, als ik eerlijk ben. Ik was heel erg blij met mijn ronde en toen keek ik naar het scherm, stond ik op P6. Ja, de marges zijn klein. We zitten allemaal dicht bij elkaar, tot aan de top drie, zij staan best een stuk verder van ons af op een circuit zoals deze. We hebben dus veel werk te verrichten", vertelt de Monegask na de kwalificatie op de Hungaroring tegen onder andere RacingNews365.

Elke week een andere concurrent

De 25-jarige coureur kwalificeerde beter dan zijn teamgenoot. Carlos Sainz wist het laatste gedeelte van de kwalificatie niet te halen en start zondag dus vanaf plek elf. En daarnaast heeft Leclerc al meer dan genoeg concurrentie om zich heen. "McLaren liet weer zien dat ze over het algemeen een grote stap vooruit hebben gezet. Want dit circuit is in vergelijking met Silverstone totaal anders qua karakteristieken en ze zijn heel snel. Dus wij moeten ook een stap in de goede richting gaan zetten." "Het is erg moeilijk om de snelheid van de andere in te schatten per kwalificatie en van race tot race. We hebben elk weekend wel verrassingen. Ik had niet verwacht dat ik in de race zondag een Alfa Romeo voor me (op de grid) zou hebben. En ik heb geen idee hoe zij het gaan doen in de race."

Het belangrijkste punt van aandacht voor zondag

Er is eigenlijk maar één belangrijk punt van aandacht voor de race van zondag. "Het enige wat ik zeker weet is dat het zondag allemaal om bandenmanagement zal draaien. En als we dat goed doen, dan verwacht ik wel een goede race. En als we moeite daarmee hebben dan kunnen we een race verwachten waarbij je voornamelijk in de spiegels moet kijken." "Het bandenmanagement voelde op vrijdag en zaterdag goed. De snelheid is er alleen niet als we veel brandstof aan boord hebben, in vergelijking met de Red Bull, al staat de Red Bull zo ver voor ons dat het lastig is om die vergelijking te maken. We hebben eigenlijk geen andere, realistische, vergelijking. Ik maak me niet per se zorgen, maar ik weet dat dit is waar wij zondag op moeten letten." De Ferrari SF-23 is een lastige auto om te besturen, volgens de Monegask. "Ik denk eerlijk gezegd dat de auto nog steeds snel is, maar de auto is ook veel te wisselvallig. Wanneer er tijdens de kwalificatie een beetje meer wind staat, zoals in Silverstone, al was het daar wel extreem, dan zijn er net als hier een aantal bochten waar de wind erg veel invloed op onze auto heeft. En zaterdag hadden we het erg moeilijk in deze bochten, dus het is nog steeds hetzelfde probleem. We hebben wel een stap vooruit gezet, maar de rest van het veld heeft deze zwakte niet. En wanneer wij ons in deze omstandigheden bevinden, hebben we het lastiger dan de rest."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"