Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc steekt hand in eigen boezem na vroege crash in vrije training

Charles Leclerc heeft sinds zijn overwinning in Monaco een verschrikkelijke tijd achter de rug. De Ferrari werkte van de een op de andere dag niet meer en daar kwam op de vrijdag in Hongarije een vrij knullige crash bij. De Monegask steekt de hand in eigen boezem, maar is ondanks de crash vrij positief over zijn eerste dag.

Leclerc FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Charles Leclerc en Ferrari is het een seizoen met ups en downs. De Scuderia was in de eerste races van het jaar dé uitdager van Red Bull, maar na de overwinning van Leclerc in Monaco lukte vrijwel niets meer bij de Italiaanse renstal en ook de Monegask kreeg zijn SF-24 niet meer aan de praat.

Dit weekend moet alles anders worden. Met een baan die de Ferrari beter zou moeten passen en een nieuwe update moet het tij worden gekeerd bij het iconische team. De eerste training verliep prima voor Ferrari, maar de dag eindigde toch weer in mineur. Al vroeg in de tweede training stond Leclerc in de muur en was zijn dag voorbij.

De beelden spraken voor zich en ook Leclerc draait er niet om heen: dit was zijn fout. "Wat er gebeurde? Ik kwam wat wijd uit op de kerbstones en daardoor verloor ik halverwege de bocht wat momentum. Hierdoor verloor ik de auto en crashte ik. Dat is volledig mijn fout."

Bekijk hieronder de video van de crash. De tekst gaat daarna verder.

Schade lijkt mee te vallen

De klap zag er vrij zwaar uit, maar toch lijkt de schade mee te vallen, tot opluchting van Leclerc. "Toen ik de auto kwijt raakte, dacht ik dat de schade veel groter zou zijn. Maar dat valt gelukkig wel mee, maar we konden helaas niet verder in de sessie. Dat is iets wat je nooit wilt."

"We zullen in de derde training dan ook terug moeten slaan", zo gaat Leclerc verder. "De auto was vrij goed en het gevoel wordt alleen maar beter. We hadden een constantere dag in vergelijking met de laatste drie, vier weekenden. Dat is dus een positieve ontwikkeling. Die fout van mij is jammer, want daardoor hebben we minder kunnen rijden. Hopelijk kunnen we dat in de derde training terugwinnen."

Ondanks de crash kijkt Leclerc dus vrij positief terug op de eerste dag op de Hungaroring. De Monegask ziet dan ook kansen. "Ik wil niet te hard van stapel lopen, maar het gevoel is zeker goed. Ik denk wel dat we nog wat te kort komen op McLaren, die hier erg sterk lijken te zijn. Maar hoe dan ook, ons gevoel is goed en dat is al een vooruitgang. We moeten nu alles aan elkaar rijgen en hopelijk kunnen we dan iets doen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje