Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc stipt cruciale factor aan in strijd met Verstappen en Red Bull

Charles Leclerc kende een slecht weekend in Canada en liep schade op in de strijd om de wereldtitel. Toch houdt hij nog altijd hoop op die titel en ziet hij kansen om Red Bull verder onder druk te zetten.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De eerste acht races van het jaar verliepen aardig goed voor Charles Leclerc, maar in ronde negen sloeg het noodlot toe. De Monegask verloor al snel de pace en zette zijn Ferrari voortijdig in de garage. Toch blijft hij optimistisch in de strijd om het wereldkampioenschap, al is zijn achterstand op Max Verstappen nu al 56 punten.

"Het is nog erg, erg vroeg om over het kampioenschap te praten of om er überhaupt aan te denken. Ik denk dat we voor Canada een heel goed jaar hadden. Maar de prestaties zijn nog niet zoals we willen en er is nog veel werk aan de winkel", zo begint Leclerc zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Qua het maximaliseren van de punten is het een heel goed jaar geweest. We moeten het van race tot race bekijken, de punten maximaliseren en die aan het einde van het seizoen tellen. Maar geloof ik nog steeds in de titel? 'Ja.' Dat zou anders geen goed teken zijn."

De concurrentie komt nu steeds dichter bij Verstappen en Red Bull, maar de Monegask denkt niet dat dat enige invloed heeft op de Nederlander. "Ik denk dat Max heel consistent is geweest in de prestaties die hij dit seizoen heeft laten zien, of hij nu de jager of de prooi was. Ik denk niet dat dat heel erg zal veranderen in de manier waarop hij het weekend benadert. En ik denk dat hij net zo sterk zal zijn", zo vervolgt de Monegask zijn verhaal. 

"Maar als team (Red Bull, red.) sta je onder meer druk, zeker als de teams dicht genoeg bij elkaar staan. Dan kunnen we ze in een moeilijke situatie brengen met de strategie en pushen om meer fouten te maken, niet omdat ze meer druk voelen, maar gewoon omdat we twee auto's in de buurt hebben. En je kunt spelletjes met de strategie spelen. Dus als we erin slagen om onszelf in deze situatie te brengen, ben ik er zeker van dat er meer kansen zullen komen", zo is Leclerc optimistisch.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership