Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc streept twee van de drie F1-doelen af: "Blijft er nog één over"

Charles Leclerc kent een wisselvallig seizoen. De Monegask begon met Ferrari sterk, viel daarna terug, maar is inmiddels weer helemaal terug 'in vorm'. Het leverde twee sprookjesachtige 'thuis-'overwinningen op, waardoor Leclerc nog maar één hoofddoel overheeft in de Formule 1.

Leclerc win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Charles Leclerc en Ferrari is 2024 een vreemd jaar. De Monegask en zijn team begonnen uitermate sterk aan het jaar en leken in het begin dé uitdager van Red Bull. Echter na de introductie van een update in Barcelona ging het fout. Ferrari gleed af naar achteren en werd zelfs even het vierde team. Het zorgde ervoor dat de titelkansen een flinke tik kregen, maar Ferrari kwam terug.

Langzaam maar zeker wist de Scuderia zich terug naar voren te werken en inmiddels is het Italiaanse team één van de kanshebbers voor de laatste zes Grands Prix. Een titel lijkt dit jaar opnieuw een brug te ver, maar Leclerc mocht dit jaar wel twee sprookjesachtige overwinningen bijschrijven. Na jaren van pech, wist Leclerc eindelijk zijn thuisrace in Monaco te winnen en als klap op de vuurpijl won de Monegask ook nog eens de thuisrace van Ferrari. In Monza, voor de ogen van duizenden Italianen, wist Leclerc als eerste over de streep te komen.

Het zorgde voor een volksfeest in Italië, wat deze week nog eens dunnetjes werd overgedaan op het Festival dello Sport Trento in het noorden van Italië. Wanneer Leclerc en teambaas Fred Vasseur het podium betreden, barst het auditorium bijna uit zijn voegen. Leclerc is onder de indruk: "Het voelt alsof je op het podium staat in Monza!"

De tekst gaat verder na de video.

Na het enthousiaste welkom, gaat Leclerc dieper in op het einde van het seizoen: "We hadden drie weken pauze, maar zo kunnen we het niet noemen, want er is veel werk te doen." Volgens Leclerc is hij dan ook klaar om de komende wedstrijden nog alles te geven. De Monegask voelt zich uitstekend: "Ik voel me als in het eerste jaar in de F1."

"Als je een intense carrière beleeft, zie je de tijd niet voorbijgaan. Ik herinner me de eerste race bij Ferrari nog als gisteren, maar er zijn nog steeds veel doelen die ik wil bereiken, en één daarvan is het winnen van het Wereldkampioenschap met Ferrari," zo vervolgt Leclerc. "En hoe eerder ik hem win, hoe gelukkiger ik ben. Ik heb altijd gezegd dat er in mijn leven twee races waren die ik wilde winnen: Monaco en Monza. En dit jaar zijn we dankzij ons werk hierin geslaagd. Maar nu is mijn enige doel het winnen van het Wereldkampioenschap, alleen hier werk ik nog voor."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing