Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc tast in duister na grondige Ferrari-maatregel: "Blijkbaar hadden ze andere plannen"

Charles Leclerc krijgt te maken met een nieuw gezicht tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Monegask heeft namelijk een nieuwe race-engineer aan zijn zijde.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was toch wel een verrassing: Ferrari kondigde vorige week aan dat de race-engineer van Charles Leclerc, Xavier Marcos, werd vervangen. Bryan Bozzi, voorheen werkzaam als Performance Engineer voor Leclerc, neemt de rol van race-engineer nu op zich.

Leclerc reageert nu op die wisseling, al verwacht hij dat het niks gaat veranderen aan zijn prestaties op de baan. "Het is duidelijk dat het vooraan erg dicht bij elkaar zit en dat alles een verschil maakt", zo begint de Ferrari-coureur zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "De beslissing is echter genomen tussen het team en Xavi. Ze hadden andere plannen in gedachten, denk ik. Dat werd me direct na Miami meegedeeld."

"Dat gezegd hebbende, Bryan, die vanaf nu de rol van Xavi overneemt, is iemand met wie ik al samenwerk sinds ik bij Ferrari ben. Hij is altijd mijn performance engineer geweest, dus hij weet precies hoe alles werkt. Het is niet zo dat ik vanaf nul moet beginnen en dat het een complete aanpassing wordt. Het is tot nu toe super soepel verlopen. Ik weet zeker dat het zo doorgaat en dat we vanaf dit weekend al op 100% zitten", zo vertelt Leclerc verder.

Geen communicatieproblemen

Een race-engineer speelt een cruciale rol tijdens een raceweekend, omdat de engineer tijdens de sessies constant in contact staat met de coureur. De race-engineer helpt met allerlei dingen, van het afstellen van de auto tot het navigeren door het verkeer.

Ook al klonk Leclerc vaak gefrustreerd over de radio tegenover zijn voormalige race-engineer, hij ontkent dat er een communicatieprobleem was met Marcos. "Ik denk dat communicatie altijd een belangrijk punt is geweest sinds we met Xavi hebben gewerkt", aldus Leclerc. "We proberen altijd zoveel mogelijk te communiceren. Dit is de manier waarop ik te werk ga, om zo te proberen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen.

"Zoals ik al zei, denk ik dat we ons zullen concentreren op een zo soepel mogelijke overgang en dat we ons vervolgens zullen richten op de dingen die belangrijk voor ons zijn. Ik denk niet dat het in het verleden een specifiek probleem was", zo sluit Leclerc af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen