Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc tast in het duister over Red Bull-geheimen: "Daar ligt onze focus op"

Charles Leclerc zag in Azerbeidzjan hoe zijn poleposition veranderde in een één-twee voor Red Bull. Het gat tussen Ferrari en de coureurs van de Oostenrijkse renstal is nog altijd gigantisch.

Hoewel Charles Leclerc de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan vanaf poleposition startte en een aantal ronden aan de leiding lag, kon hij niet op tegen de snelheid van beide Red Bulls. Sergio Perez en Max Verstappen konden al snel het initiatief nemen in de race en deze zeer overtuigend winnen. Leclerc kon het eerste podium voor Ferrari dit jaar binnenhalen, maar er blijft werk aan de winkel bij de Italiaanse renstal. Kijkend naar het gigantische gat richting Red Bull verklaart hij na de race: "Ze zijn op dit moment nog steeds van een ander niveau. Dat we de leiding even konden behouden was goed, maar over 51 ronden is dat gewoon onmogelijk. Ze hebben zó veel meer pace dan wij in de race." "Ik heb al eerder gezegd dat ze iets hebben gevonden dat wij nog niet hebben gevonden. Daar ligt onze focus op. Op dit moment werkt iedereen keihard om te begrijpen wat er verbeterd kan worden in de races, vooral om er meer performance uit te halen."

Verbetering bij Ferrari

Na een moeizame seizoensstart kunnen de Ferrari-medewerkers weer glimlachen. "Het gevoel hier is al een stuk beter dan eerst, maar als ik het gat (naar Red Bull, red.) zie, dan denk ik dat ze nog niet 100% aan het pushten zijn. We weten dus nog niet hoe groot het gat daadwerkelijk is, maar wij voelen ons al wat beter", zo vervolgt Leclerc. "Aan de andere kant is Aston Martin ook erg snel, dus we moeten keihard aan de slag." Even kon Fernando Alonso nog een bedreiging vormen voor Leclerc en zijn podiumplaats achter de Red Bulls, maar uiteindelijk kwam er geen aanval. "Je zag dat Fernando aan het pushen was, maar ik wist wat hij probeerde te doen. Hij probeert altijd de banden te sparen in de beginfase van een stint, om vervolgens te pushen richting het einde. Daarom probeerde ik dat ook te doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"