Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc tempert verwachtingen na pole: 'Red Bull razendsnel in de longruns'

Charles Leclerc was verrast na het behalen van de poleposition voor de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur was sneller dan beide coureurs van Red Bull, maar waarschuwt voor een andere situatie op zondag.

Voor het eerst in jaren staat er geen Mercedes-bolide op poleposition in Australië. Charles Leclerc veroverde zijn eerste pole in Melbourne na een ijzersterke kwalificatie, terwijl Red Bull-rijders Max Verstappen en Sergio Perez genoegen moesten nemen met de tweede en derde plaats op de startgrid. "Het voelt goed!", is de eerste reactie van Leclerc. "Vooral omdat het een circuit is waar ik altijd moeite mee heb gehad als coureur. Ik weet het niet precies, maar het ligt me gewoon niet helemaal. Dit weekend heb ik keihard gewerkt en het waren een paar rommelige vrije trainingen waarin ik niet alles samen kon krijgen. Toch lukte dit in Q3, dus dat voelt geweldig!"

Ferrari vreest voor snelheid van Red Bull

De pole werd door met een razendsnelle ronde overtuigend binnengehaald door Leclerc, maar op zondag kan het anders gaan lopen. "De auto voelt heel goed aan, maar Red Bull was razendsnel tijdens de longruns in de tweede vrije training. Om eerlijk te zijn waren we ook weer verrast door onze eigen snelheid in de kwalificatie." "Alles is dus nog mogelijk op zondag", vervolgt Leclerc. "We hebben gewoon een goede start nodig en hopelijk kunnen we de positie dan vasthouden." De Grand Prix van Australië wordt zondagochtend vanaf 07:00 uur Nederlandse tijd verreden.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'