Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc test 2020-Ferrari na bijzondere stunt

Ferrari test vandaag met de Ferrari SF1000, de auto van 2020, op het circuit van Fiorano. Omwonenden hebben dat geweten.

Ferrari besloot het einde van de coronabreak niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. In plaats van de SF1000 op het testcircuit Fiorano uit te laden, reed Charles Leclerc daar op eigen gelegenheid naartoe, waarbij hij de toeristische route koos. Hij reed door de poorten van de Ferrari-fabrieken naar buiten om uiteindelijk voor de poorten van Fiorano uit te komen. Daar zal men vandaag verder testen. Aangezien men met de SF1000 van dit jaar rijdt, is het enkel toegestaan om niet meer dan 100 kilometer te rijden en enkel op speciale demobanden. Het kost Ferrari één van de twee toegestane filmdagen. Leclerc genoot van zijn bijzondere eerste meters in maanden: "Normaal gesproken ben ik niet zo van het vroege opstaan, maar vandaag had ik een goede reden. Misschien heb ik wat mensen wakker gemaakt, maar het was super om de SF1000 door de straten van Maranello te loodsen."

1273511728807100416

Truly a nice way to wake up to today 😍 @Charles_Leclerc 🎥 credits: thewillyshow pic.twitter.com/379VoESruF — tami. (@Vetteleclerc) June 18, 2020

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"