Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc trekt harde conclusie over Ferrari na eerste seizoenshelft

Voor de Formule 1-teams en coureurs is de zomerstop een ideaal moment voor een meting van de stand van zaken. Waar het bij de een prima gaat, zijn ze bij Ferrari niet tevreden, wat vast niet als een verrassing komt.

Waar Ferrari in 2022 in de eerste seizoenshelft nog zeer competitief was en even mee leek te strijden om de wereldtitel in gevecht met Red Bull, is het iconische Italiaanse team een jaar later teruggezakt. Na een moeizame eerste seizoenshelft in '23 maakt Charles Leclerc de balans op. En met de vierde plaats in de constructeursstand en de vijfde plaats voor de Monegask zelf is de balans nou niet zo positief. "Het is niet goed gegaan", is de conclusie van Leclerc voor de microfoon van onder andere RacingNews365 , als hij terugkijkt op de eerste helft van het F1-seizoen. "Voorafgaand aan de eerste race was het doel verbetering vinden ten opzichte van vorig jaar, dus het wereldkampioenschap winnen. Als we naar de eerste seizoenshelft kijken van dit jaar, dan zitten we heel, heel ver verwijderd van onze verwachtingen." "Aan de andere kant, toen we dit doorhadden, hebben we onszelf gereset en kwam er een fantastische reactie van het team. Ze kwamen met upgrades, soms zelfs anderhalve maand eerder dan gepland en dat vergt natuurlijk ontzettend veel werk van iedereen in Maranello. Dit heeft ons geholpen met een aantal goede resultaten."

Verbetering bij Ferrari

Toch moet er nog genoeg gebeuren bij de Scuderia. Leclerc vervolgt: "We moeten nog begrijpen waarom we soms een stap terug doen. In Boedapest bijvoorbeeld dachten we competitiever te zijn, maar uiteindelijk bleek dat juist het tegenovergestelde te zijn. Dit zijn dingen waar we naar moeten kijken, want we hebben ons pakket nog niet overal kunnen optimaliseren." "Hoe dan ook: we hebben de eerste seizoenshelft positief kunnen afsluiten en we nemen de tijd in de zomerstop - ten minste, wanneer iedereen weer aan het werk mag - om te analyseren wat er goed en fout ging, zodat we ons pakket maximaliseren voor de tweede helft van het seizoen."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel