Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc velt eerste oordeel over nieuwe Ferrari met deze feedback

Charles Leclerc reed afgelopen week de eerste meters met de nieuwe Ferrari SF-24. Zijn eerste indruk? Die is positief, wel in vergelijking met de eerste indruk een jaar geleden in ieder geval.

Leclerc Ferrari shakedown SF-24
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Charles Leclerc en Carlos Sainz reden afgelopen week allebei de eerste ronden met de nieuwe Ferrari SF-24 in het kader van de shakedown van de nieuwe bolide. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 wordt Leclerc gevraagd naar zijn ervaringen met de nieuwe auto in vergelijking met de eerste ervaringen met de auto een jaar geleden.

"Ik probeer me dat voor de geest te halen", zo begint de Monegask te overpeinzen. "Ik weet nog dat ik na de eerste drie à vier ronden een jaar geleden niet tevreden was over hoe de auto zich gedroeg. De auto was erg, erg lastig te besturen. Dit jaar daarentegen voelt de auto gezonder en beter aan."

Overigens is bovenstaande, eerste positieve feedback geen garantie voor later in het jaar en dat weet Leclerc zelf ook heel goed: "Dit zegt nog niks over hoe competitief de auto is. Als alle andere teams namelijk grotere stappen hebben gemaakt en meer rondetijd weten te vinden, dan heb je evengoed niks aan een auto die makkelijker is om mee te rijden."

"Dus als je het puur hebt over de vraag hoe competitief deze auto kan zijn, dan is die vraag heel lastig te beantwoorden. Als het puur gaat om het gevoel met deze auto, dan kan ik wel zeggen dat het eerste gevoel dit jaar beter was dan het eerste gevoel een jaar geleden."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'