Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verbaasd door poleposition: "Dacht dat ik het niet zou redden"

Het leek een tweede plek te gaan worden voor Charles Leclerc, maar toen Max Verstappen op het laatste moment zijn ronde af moest breken, was de pole toch voor de Ferrari-coureur.

Charles Leclerc heeft voor de negende keer dit seizoen de poleposition veroverd. Dat deed hij door in Singapore in lastige omstandigheden, op droogweerbanden op een vochtig circuit, iedereen te snel af te zijn. Het leek er echter op dat Max Verstappen de pole ging pakken, maar door een tekort aan brandstof in zijn tank moest hij zijn laatste ronde afbreken. De pole kwam voor Leclerc dan ook als een verrassing, zeker omdat zijn eigen ronde niet vlekkeloos was. "Het was een hele lastige kwalificatie, eerst met de intermediates en in Q3 met de slicks. Pas op het allerlaatste moment kozen we voor de zachte banden en dat heeft zich uitbetaald. Ik maakte een fout in mijn laatste ronde, dus ik dacht dat ik de pole niet zou redden. Toch bleek het net genoeg te zijn", glundert hij. "Het was heel speciaal. De kwalificatie op een stratencircuit is altijd extreem op de limiet. Zeker als het dan ook nog een beetje nat is, dus dan is het heel makkelijk om de fout in te gaan. Al met al wist ik een redelijke ronde neer te zetten. Het is allemaal goed gegaan."

De race een vraagteken

Op zondag moet Leclerc bij de start Sergio Perez en Lewis Hamilton van zich afhouden. Daarna zal het vooral om bandenmanagement en strategie gaan, omdat inhalen lastig is het op Marina Bay Street Circuit. Zelf heeft hij geen idee hoe dat zal gaan, maar wel heeft hij er vertrouwen in dat het goed gaat komen. "Ik ben heel blij met dit resultaat, zeker aangezien we door problemen een lastige vrijdag hadden. We hebben niet veel data voor de race, maar als we het perfect doen ben ik er zeker van dat we kunnen winnen."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"