Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc vergelijkt incident met Perez in Oostenrijk met Verstappen-tik uit 2019

Charles Leclerc werd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk tot twee keer toe door Sergio Perez van de baan geduwd. Een Red Bull die een Ferrari daar van de baan duwt, dat hebben we al eens eerder gezien. De Monegask trekt parallellen met de incidenten.

Leclerc Verstappen Oostenrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

De Red Bull Ring zal waarschijnlijk niet tot de favoriete circuits van Charles Leclerc behoren. De Monegask heeft er in de afgelopen jaren niet al te fijne herinneringen aan. In 2019 verloor hij vlak voor het einde de zege aan Max Verstappen, nadat de Nederlander hem wijd duwde in bocht drie en zo de Ferrari voorbij ging voor P1.

Afgelopen zondag werd Leclerc een bocht verder van de baan geduwd door een andere Red Bull-coureur, Sergio Perez. De Mexicaan werd daarvoor bestraft, terwijl Verstappen twee jaar geleden zonder gevolgen verder kon rijden en uiteindelijk zelfs op het bovenste treetje van het podium mocht staan.

In gesprek met diverse media waaronder RacingNews365 zegt Leclerc dat hij de twee incidenten - hoezeer ze ook op elkaar leken - niet hetzelfde zijn. "Ik denk dat dit geval anders is. Twee jaar terug kon je zeggen dat ik niet vooraan de apex zat, of dat we tenminste zeer dicht bij elkaar zaten."

"Maar nu had ik zeker de apex te pakken, dus moest Perez ruimte laten bij de exit", vervolgt de Ferrari-coureur. "Dit was zeker anders. De gevolgen voor mij waren groter. Ik kwam nu in het grind in plaats van op het asfalt."

Erg lang bleef Leclerc, die uiteindelijk op P8 finishte, echter niet boos. "Volgens mij wist Perez dat hij daar te ver ging. We hebben het erover gehad en hij maakte gelijk na de race al zijn excuses, dus het is prima zo. Ik ben niet het type persoon dat met zoiets lang bezig blijft. De lucht is geklaard en we gaan gewoon door."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is