Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc vergelijkt incident met Perez in Oostenrijk met Verstappen-tik uit 2019

Charles Leclerc werd tijdens de Grand Prix van Oostenrijk tot twee keer toe door Sergio Perez van de baan geduwd. Een Red Bull die een Ferrari daar van de baan duwt, dat hebben we al eens eerder gezien. De Monegask trekt parallellen met de incidenten.

Leclerc Verstappen Oostenrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

De Red Bull Ring zal waarschijnlijk niet tot de favoriete circuits van Charles Leclerc behoren. De Monegask heeft er in de afgelopen jaren niet al te fijne herinneringen aan. In 2019 verloor hij vlak voor het einde de zege aan Max Verstappen, nadat de Nederlander hem wijd duwde in bocht drie en zo de Ferrari voorbij ging voor P1.

Afgelopen zondag werd Leclerc een bocht verder van de baan geduwd door een andere Red Bull-coureur, Sergio Perez. De Mexicaan werd daarvoor bestraft, terwijl Verstappen twee jaar geleden zonder gevolgen verder kon rijden en uiteindelijk zelfs op het bovenste treetje van het podium mocht staan.

In gesprek met diverse media waaronder RacingNews365 zegt Leclerc dat hij de twee incidenten - hoezeer ze ook op elkaar leken - niet hetzelfde zijn. "Ik denk dat dit geval anders is. Twee jaar terug kon je zeggen dat ik niet vooraan de apex zat, of dat we tenminste zeer dicht bij elkaar zaten."

"Maar nu had ik zeker de apex te pakken, dus moest Perez ruimte laten bij de exit", vervolgt de Ferrari-coureur. "Dit was zeker anders. De gevolgen voor mij waren groter. Ik kwam nu in het grind in plaats van op het asfalt."

Erg lang bleef Leclerc, die uiteindelijk op P8 finishte, echter niet boos. "Volgens mij wist Perez dat hij daar te ver ging. We hebben het erover gehad en hij maakte gelijk na de race al zijn excuses, dus het is prima zo. Ik ben niet het type persoon dat met zoiets lang bezig blijft. De lucht is geklaard en we gaan gewoon door."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!