Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc vergelijkt prestaties Ferrari en Red Bull: "Daarom zijn zij het sterkst"

Charles Leclerc hoopt natuurlijk zijn thuisrace in Italië te winnen voor Ferrari, maar moet zelf ook toegeven dat ze hier niet de grote favoriet zijn. Dat is Red Bull. De Monegask legt uit waarom.

Charles Leclerc heeft de Grand Prix van Italië al eens gewonnen als Ferrari-coureur en hoopt dit weekend in Monza daar een tweede overwinning aan toe te voegen. De Scuderia heeft het echter lastig en Red Bull is nog altijd het te kloppen team. Volgens Leclerc zijn er altijd kansen, maar hij moet zijn team als 'nummer twee' bestempelen. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 blikt hij vooruit op het raceweekend in Monza. "Op papier is het weer een lastig weekend. We verwachten dat Red Bull sterker zal zijn." De lange rechte stukken op de Temple of Speed helpen Leclerc en Ferrari ook niet. "De karakteristieken van dit circuit past niet goed bij onze auto, maar toch: we hebben wat goede en wat slechte verrassingen gehad dit jaar. Laten we hopen dat dit een goede verrassing wordt en dat we beter presteren dan we verwachten."

Ferrari versus Red Bull en Mercedes

Leclerc legt uit waarom hij denkt dat Red Bull dit weekend de overhand zal hebben. "In vergelijking met Red Bull zijn zij het hele jaar al een stuk consistenter. Wij zijn wat langzamer op de rechte stukken, terwijl dat juist hun sterkste punt is. Zelf zijn we wat sneller in de bochten, maar op dit soort circuits compenseer je hun voordeel op de rechte stukken niet." "Zo zal het er in vergelijking met Red Bull uit gaan zien. Als we naar Mercedes kijken, dan is het wat lastiger te voorspellen. Het gaat daar met ups en downs. Soms zijn ze heel, heel erg snel en soms hebben ze wat meer problemen. Dat is dus nog lastig te zeggen voor nu", zo sluit de Ferrari-coureur af.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"