Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verklaart opmerkelijke Ferrari-keuze om eerder te stoppen in kwalificatie GP Bahrein

Charles Leclerc kon geen tweede gooi naar de poleposition doen tijdens Q3 van de kwalificatie in Bahrein. Dit was met oog op de strategische keuzes voor zondag.

XPB 1189867 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein stapte Charles Leclerc uit zijn Ferrari-wagen, zoals op de video onderaan het artikel is te zien, terwijl hij nog tijd had om een tweede run te doen voor poleposition. Het gat naar Max Verstappen, de uiteindelijke coureur op pole, was toen nog slechts een tiende van een seconde.

Een tweede run kwam er echter niet en Leclerc moet nu vanaf de derde plaats achter beide Red Bulls starten. Was er een probleem? Na afloop van de kwalificatie legt de Monegask uit: "Er was geen probleem. We hadden eigenlijk niet eens verwacht om voor pole te vechten, want het was erg lastig tijdens de testdagen en de trainingen."

"In de race lijken we wat achter te lopen op Red Bull, maar het is beter om vanaf de derde plaats te starten met meer vers rubber dan vanaf de eerste plaats met oudere banden." Ferrari spaarde dus een nieuw setje softs op voor de GP van Bahrein op zondag, wat een strategisch voordeel kan zijn voor Leclerc.

Wat verwacht hij van de race op zondag? "Hopelijk wordt het net zoals we in onze race runs zagen. Aston Martin is heel snel en Mercedes zag er ook heel snel uit in de kwalificatie. We zitten echter veel dichter op ze (Red Bull, red.) dan we dachten, dus dat ziet er voor de komende races goed uit. Dit maakt de Formule 1 spannend: ik kijk uit naar de rest van het seizoen!"

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?