Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Leclerc verklapt 'geheimpje' over F1-toekomst Sainz: "Dat vertelt hij je niet..."

Carlos Sainz stuurde afgelopen weekend van de Formule 1 Grand Prix van Australië zijn best denkbare sollicitatie aan alle teambazen. Teamgenoot Charles Leclerc denkt echter niet dat daar enige noodzaak toe was.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2023 en 2024 was er slechts één niet-Red Bull-coureur die een Grand Prix wist te winnen. Hij luistert naar de naam Carlos Sainz en hij flikte het zelfs twee keer, meest recent natuurlijk in de race in Melbourne. Hij deelde het podium met Charles Leclerc en Lando Norris, die beiden de vraag kregen of Sainz soms wat ondergewaardeerd wordt.

Leclerc laat optekenen daar zeker niet bang voor te zijn. In zijn ogen geniet Sainz juist veel waardering van de mensen die er verstand van hebben, hetgeen er direct ook in resulteert dat hij zich geen zorgen maakt over de F1-toekomst van Sainz nu hij zijn zitje bij Ferrari verliest.

"Ik denk dat iedereen wel weet wat Carlos waard is. Elke keer dat hij in een Formule 1-auto stapte was hij sterk. Dat is ook waarom ik herhaaldelijk heb gezegd dat ik geen zorgen heb over zijn F1-toekomst. Hij zal het je niet vertellen, maar ik weet zeker dat hij met heel veel F1-teambazen in gesprek is", is een opmerking die tegenover onder andere RacingNews365 op gelach kan rekenen.

"Ik weet zeker dat hij heel veel kansen zal krijgen en het is aan hem om de beste keuze te maken", aldus de Monegask die bijval krijgt van Lando Norris: "Ik denk dat Charles het juist heeft verwoord. Ik denk dat heel veel coureurs niet zo diep zouden zijn gegaan als Carlos om steeds weer de rug te rechten en in een raceauto te stappen."

Sainz hoort de woorden en dankt zijn twee 'favoriete teamgenoten'. Opnieuw volop gelach: "Ik ben het wel met die vriendelijke woorden eens. Ik denk dat de mensen die met mij hebben gewerkt en de data hebben kunnen zien inderdaad wel weten wat ik waard ben. Van de mensen die mij niet in die hoedanigheid kennen en een andere mening hebben, daar trek ik me niks van aan."

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Senna De dood die volgens Ecclestone het einde van de F1 zou betekenen