Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verlegt de focus van Verstappen naar Perez: "Ga ik alles aan doen"

De strijd om de titel is gestreden, maar wie gaat het zilver pakken? Wordt het Charles Leclerc of Sergio Perez? Beiden gaan in de laatste twee races van het seizoen alles op alles zetten.

De strijd om de titel is dit seizoen al gestreden. Max Verstappen won op dominante wijze zijn tweede coureurstitel en Red Bull won op dezelfde manier haar vijfde constructeurstitel. Het seizoen lijkt daardoor een beetje dood te bloeden nu het einde van F1-kalender in zicht is. Niets is echter minder waar. Zo is er onder andere de strijd voor de tweede positie is het klassement der coureurs, die gaat tussen Charles Leclerc en Sergio Perez. In de eerste helft van het seizoen werd de Monegask nog gezien als titelconcurrent van Verstappen, maar na de zomerstop kwam daar verandering in, mede door de dominantie van Verstappen. Voor Leclerc is het nu duidelijk: hij moet en zal dit jaar nog tweede worden. "Met Ferrari werken we het aan winnen van wereldtitels, maar we weten dat dat voor dit jaar niet meer mogelijk is. We zullen de laatste paar races gebruiken om volgend jaar sterker te zijn en opnieuw een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel." "Dat gezegd hebbende, is de tweede plaats (in het coureursklassement, red.) beter dan derde en we gaan er alles aan doen om Checo te verslaan", vertelt Leclerc tegenover de media, waaronder RacingNews365 .

Een eerlijke strijd

Ook Perez heeft in de laatste twee races van het seizoen een helder doel voor ogen. Op het moment staat hij 5 WK-punten voor op Leclerc. "Race na race kan dat veranderen. Voor nu wil ik de laatste twee races voor de overwinning gaan. Er valt niets meer te verliezen, dus we gaan er alles aan doen", aldus Perez. Dat het een strijd van jewelste gaat worden is duidelijk, maar beide coureurs willen het zo netjes mogelijk houden. Ze hebben overduidelijk respect voor elkaar. "De strijd met Charles gaat over het algemeen goed", vertelt de Red Bull-coureur. "We zitten altijd heel dicht op elkaar. Je weet dat Charles altijd agressief zal zijn, maar ook dat hij altijd eerlijk zal zijn. Het maakt niet uit hoe we Abu Dhabi ingaan, dat zal niet veranderen. Ook ik zal altijd eerlijk blijven." Leclerc kan dat beamen, maar benadrukt nog even dat hij die tweede positie in het klassement moet en zal pakken. "Als er een kans is (om in te halen, red.) dan pak ik die natuurlijk; ook Checo zal dat doen. Hoe dichter we bij het einde van het seizoen komen, hoe minder mogelijkheden er zijn. Je moet het verschil maken." "We weten dat we met elkaar vechten om die positie, dus we kunnen misschien wat meer risico nemen als we met elkaar strijden. Maar dat maakt het juist leuk. Ik ben er zeker van dat we elkaar geen speling geven op het circuit. Ik kijk ernaar uit", sluit Leclerc af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"