Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verrast door Hamilton: "Dit had ik niet gedacht"

Er is nog een heel jaar te rijden en veel om voor te strijden. Maar toch wordt er ook al naar 2025 gekeken. Het jaar dat Lewis Hamilton de deur bij Mercedes achter zich dichttrekt en de spectaculaire overstap naar Ferrari maakt.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog 22 races. Zo lang duurt het F1-seizoen 2024 nog. Maar de aangekondigde overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari zorgt ervoor dat bij velen de blik ook al op 2025 is gericht. Zeker Charles Leclerc krijgt vragen over zijn toekomstige teamgenoot.

"Om eerlijk te zijn had ik niet gedacht dat het zou gebeuren. Het was duidelijk een verrassing. Ik hoorde een week voordat het werd aangekondigd dat er gesprekken waren, maar het was niet iets waar ik al heel lang over nadacht", zegt Leclerc tegen onder meer RacingNew365 over het feit dat hij gaat samenwerken met de zevenvoudig wereldkampioen. "Maar ik heb nog een jaar waarin ik samenwerk met Carlos Sainz en we ons richten om terug aan de top te komen en onze kansen te maximaliseren. Daarna focus ik me pas op volgend jaar."

Grote vraag wordt of Leclerc sneller kan zijn dan Hamilton, als ze in dezelfde wagen rijden bij Ferrari. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Volgend jaar zullen we het zeker weten of ik sneller kan zijn of niet. Ik weet wel dat het heel interessant is voor mij om in dezelfde auto te rijden als zo'n ongelofelijke kampioen als Lewis."

"Ik hoop dat we samen het team echt vooruit kunnen brengen en proberen een kampioenschap te winnen. Dat is het doel van iedereen. Maar zoals ik al eerder zei, we hebben nu nog een heel seizoen voor ons en samen met Carlos ga ik proberen om meer te winnen dan afgelopen jaar."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract