Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Verstappen en ik zijn niet alleen de toekomst van de Formule 1"

In de Formule 1 rijden nu twee coureurs bij topteams die nog goede kansen hebben om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Volgens Charles Leclerc is er een gezonde strijd tussen hem en Max Verstappen, maar zijn er ook genoeg andere talenten die zich nog met hen zullen kunnen meten.

"Max is net als vroeger in de karts weer één van mijn grootste concurrenten in de Formule 1. Toch denk ik niet dat je kunt stellen dat Max en ik de toekomst van de Formule 1 zijn. Er zijn nog onwijs veel andere talenten op weg. Natuurlijk zal ik er in elk geval wel alles aan doen om Verstappen voor te blijven", aldus Leclerc tegenover de Italiaanse Gazzetta dello Sport .

De Monegask, die zelf nog 21 dagen jonger dan de Nederlander is, verwacht dat Ferrari hard aan de bak moet om Red Bull dit jaar te verslaan: "We moeten de wagen constant zien te verbeteren. Dat is niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt. We komen elke race met nieuwe updates, maar die updates geven niet altijd het resultaat dat je van te voren had verwacht. Soms maken ze de auto zelfs langzamer! De sterkste punten van de wagen nu zijn de balans die het nieuwe chassis ons geeft en de soepelheid bij het insturen van bochten." Leclerc finishte bij zijn debuut voor Ferrari de Grand Prix van Australië als vijfde. In de slotfase kreeg hij van het team te horen dat hij de voor hem rijdende Sebastian Vettel niet mocht passeren.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'