Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verwacht concurrentiestrijd met Verstappen na eerste Ferrari-upgrades

Kan Ferrari het Red Bull nog moeilijk maken dit Formule 1-seizoen? Charles Leclerc denkt van wel, vooral als de eerste upgrades er zijn.

Ferrari leek in 2022 even mee te kunnen doen voor de wereldtitel, maar uiteindelijk bleek Red Bull te sterk voor het Italiaanse topteam. Hoewel de tweede plaats een vooruitgang is voor Ferrari wil het team niets weten van de zilveren medaille. De titel moet naar Maranello gehaald worden en gedurende de winterstop is er het een en ander veranderd om dit doel te behalen. Een daarvan en misschien wel de belangrijkste is een nieuwe teambaas, Fred Vasseur. Na zijn eerste maanden zit de voormalige Alfa Romeo-teambaas er al lekker in, zo legt Charles Leclerc uit aan Canal Plus. "Advies heeft hij van mij niet nodig. Ik was verrast over hoe snel hij zich aanpaste binnen Ferrari. Zoiets is niet gelijk makkelijk." "Hij kon direct de juiste mensen op de juiste plaats zetten, dit zodat het maximale potentieel uit ieder persoon te halen is. Dat is nu al te merken!"

Leclerc versus Verstappen

Leclerc hoopt dit jaar natuurlijk de strijd aan te kunnen gaan met Max Verstappen. Vorig jaar begonnen de twee het Formule 1-seizoen met een strijd tegen elkaar, maar na de zomerstop was er niets meer over van het duel. Red Bull domineerde en Ferrari won van de laatste tien races geen enkele Grand Prix meer. Anno 2023 is Red Bull opnieuw sterk begonnen aan het jaar, terwijl Leclerc het met een uitvalbeurt in Bahrein moest doen en dus nog nul punten heeft. Toch kijkt de Monegask niet naar Verstappen en zijn succes. "Ik concentreer me niet op wat hij zegt of doet. We moeten realistisch zijn: ze hebben een hele sterke auto, maar we focussen op onszelf." "We zitten er op dit moment wat achter, maar ik ben er zeker van dat we met de nieuwe updates gedurende het seizoen een inhaalslag kunnen slaan. We weten dat het niet makkelijk word en ze zien er al sinds de testdagen sterk uit, maar dat demotiveert ons niet. Integendeel: we krijgen er juist motivatie van om nog harder te pushen", aldus Leclerc.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'