© FIA Formula 2 Championship

Nieuwsoverzicht

Leclerc verwacht veel van Russell: "Zal zijn weg vinden naar F1-top"

24 nov. 2018 09:30 René Oudman 0 reacties
George Russell heeft nog geen meter in raceverband gereden, maar wordt nu al door toekomstig tegenstander Charles Leclerc op een voetstuk gezet. De 21-jarige Monegask, die na het weekend in Abu Dhabi Sauber verruilt voor Ferrari, verwacht dat de Brit het ver kan schoppen in de koningsklasse.

Russell is op weg om de Formule 2-titel te veroveren: met 37 punten voorsprong ten opzichte van Alexander Albon en een maximaal aantal van 48 te scoren punten in Abu Dhabi mag het eigenlijk niet fout gaan. De 20-jarige Brit is verzekerd van een plek in de Formule 1 voor 2019: hij mag zijn debuut maken bij het team van Williams.

Leclerc krijgt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een vraag omtrent Russell voor zijn kiezen: gaat de Brit het, aangezien hij bij een team dat in de achterhoede bivakkeert, net zo lastig hebben als dat Leclerc het begin dit seizoen had?

"George is een ontzettend goede coureur, ik weet natuurlijk niet of hij het in zijn eerste drie Grands Prix even moeilijk gaat hebben als dat ik het had, maar ik denk niet dat ik hem zoveel te adviseren heb", laat Leclerc zijn licht schijnen. "George zal ongetwijfeld zijn weg naar de top van de Formule 1 vinden."

Russell is verbonden aan het team van Mercedes: de jongeling was dit seizoen de officiële reserverijder van de Duitse equipe.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen