Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc verwacht veel van Russell: "Zal zijn weg vinden naar F1-top"

George Russell heeft nog geen meter in raceverband gereden, maar wordt nu al door toekomstig tegenstander Charles Leclerc op een voetstuk gezet. De 21-jarige Monegask, die na het weekend in Abu Dhabi Sauber verruilt voor Ferrari, verwacht dat de Brit het ver kan schoppen in de koningsklasse.

Russell is op weg om de Formule 2-titel te veroveren: met 37 punten voorsprong ten opzichte van Alexander Albon en een maximaal aantal van 48 te scoren punten in Abu Dhabi mag het eigenlijk niet fout gaan. De 20-jarige Brit is verzekerd van een plek in de Formule 1 voor 2019: hij mag zijn debuut maken bij het team van Williams.

Leclerc krijgt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een vraag omtrent Russell voor zijn kiezen: gaat de Brit het, aangezien hij bij een team dat in de achterhoede bivakkeert, net zo lastig hebben als dat Leclerc het begin dit seizoen had? "George is een ontzettend goede coureur, ik weet natuurlijk niet of hij het in zijn eerste drie Grands Prix even moeilijk gaat hebben als dat ik het had, maar ik denk niet dat ik hem zoveel te adviseren heb", laat Leclerc zijn licht schijnen. "George zal ongetwijfeld zijn weg naar de top van de Formule 1 vinden." Russell is verbonden aan het team van Mercedes: de jongeling was dit seizoen de officiële reserverijder van de Duitse equipe.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'