Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verward door Red Bull en Verstappen: "Ze doen iets anders dan Ferrari"

Charles Leclerc en Ferrari lijken na de eerste trainingsdag op papier de grootste kanshebbers te zijn dit weekend. De Monegask stipt echter een cruciaal punt aan om daadwerkelijk voor de overwinning te kunnen strijden, terwijl hij ziet dat Red Bull een hele andere aanpak koos.

Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Met een P1 en een P2 finish op de eerste trainingsdag is Charles Leclerc op papier de favoriet ten opzichte van Max Verstappen. De Monegask reageert en blijft er nuchter onder. Hij ziet bovendien dat de concurrenten anders voor de dag kwamen op vrijdag.

"Het was een goede vrijdag. We moeten nog een beetje aan de auto werken voor zaterdag. Het is moeilijk om het te begrijpen, want het voelt alsof Red Bull iets anders doet dan ons op de vrijdag. Maar als we naar onszelf kijken... het gevoel is goed en de auto heeft de snelheid", vertelt Leclerc aan Sky Sports.

"Max leek snel te zijn met veel brandstof, maar het is natuurlijk de vraag met hoeveel brandstof hij reed. Maar we zullen het zaterdag zien. Nogmaals, ik geloof dat we de snelheid hebben. We moeten ons op onszelf focussen en als we het perfect uitvoeren zullen we strijden voor de overwinning."

Leclerc heeft goede hoop

Hoewel Ferrari op dit punt de overhand lijkt te hebben op Red Bull en Verstappen, loert er natuurlijk altijd een probleem bij de Italiaanse renstal; een motorprobleem. Vooral met de extreme hitte op zondag kan het zomaar zijn dat de Ferrari-motor opnieuw 'plof' zegt tijdens de race.

"Het is erg warm en ik denk voor de auto ook", zegt Leclerc met een lach. "Dit weekend moeten we er bovenop zitten wat betreft de betrouwbaarheid. Het wordt een moeilijke race voor ons als coureurs maar ook voor de auto, maar ik ben er zeker van dat het goed verloopt", zegt Leclerc vol hoop.

Ferrari liet voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Frankrijk al weten voorzorgsmaatregelen te hebben getroffen voor hun bolides om oververhitting van zowel de motor als de banden te voorkomen.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje