Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Chaos compleet bij Ferrari, Leclerc weet het even niet meer

Charles Leclerc was na afloop van de Grand Prix in Hongarije eerlijk: het weekend in België gaat Ferrari veel pijn doen. Toch stond de Scuderia er aardig bij, maar niet volgens Leclerc. De Monegask heeft totaal geen idee waar hij momenteel staat.

Leclerc FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Hongarije keek Charles Leclerc al met een schuin oog naar het weekend op Spa-Francorchamps. Volgens de Monegask zou dat weekend de zwaktes van Ferrari openlijk bloot gaan leggen, maar tijdens de eerste vrije trainingen viel dat allemaal reuze mee.

Oké, het gat met de top was groot, maar Ferrari kon prima wedijveren met Mercedes. Toch zit Leclerc vol met vraagtekens na de eerste dag: "Een hele moeilijke dag om te begrijpen eerlijk gezegd. Veel verschillende snelheden en banden. Iedereen was bezig met zijn eigen plannen, waardoor je een moeilijk beeld kunt schetsen."

Volgens Leclerc is het niet alleen moeilijk te weten waar zijn team staat, ook de snelheid houdt voorlopig nog niet over bij de Scuderia: "Helaas hebben we het gewoon erg moeilijk, zeker in vergelijking met McLaren. We hebben geen magische oplossing voor de rest van het weekend. We moeten op onszelf focussen en een goede compromis vinden tussen een natte zaterdag en een droge zondag. We gaan hier nog over praten en hopelijk vinden we dan de beste afstelling voor beide dagen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'