Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc vreest komst Hamilton niet: "Vasseur is niet mijn vriendin!"

Het duurt niet lang meer tot we Lewis Hamilton in het rode Ferrari-pak gaan zien. De spraakmakende transfer van de zevenvoudig wereldkampioen zorgt niet voor angst bij aanstaand teamgenoot Charles Leclerc. De Monegask kan zelfs wel lachen om de connectie die teambaas Fred Vasseur al heeft met Hamilton.

Hamilton Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog zes races duurt de afscheidstournee van Lewis Hamilton bij Mercedes. Vanaf aankomend jaar zal de zevenvoudig wereldkampioen de spraakmakende overstap naar Ferrari maken. Daar wordt de zevenvoudig wereldkampioen herenigt met Fred Vasseur. De Brit en de Fransman werkte in het verleden samen in de GP2 bij het team van Vasseur: ART Grand Prix. Met Vasseur als teambaas werd Hamilton in 2006 kampioen in de klasse die tegenwoordig door het leven gaat als de Formule 2.

Ook Charles Leclerc heeft een sterke band met Vasseur. Toen Leclerc in 2018 zijn debuut maakte in de Formule 1, deed hij dat bij Sauber. Dat team stond destijds onder leiding van de huidige teambaas van Ferrari. Leclerc is dan ook erg blij dat hij nu opnieuw samenwerkt met de Franse teambaas, zo vertelt hij op Festival dello Sport Trento: "We hebben een speciale relatie. Als ik een fout maak, kijk dan gewoon naar mij en ik weet wat hij wil zeggen. Bij ons zijn er geen filters, ook al is het in de F1 moeilijker om 'eerlijk' te zijn, maar Frederic vertelt me ​​dingen in mijn gezicht. Hij is heel goed in mijn opnieuw heroriënteren."

Met de komst van Hamilton, die ook een uitstekende relatie heeft met Vasseur, lijkt er wel wat te gaan veranderen bij Ferrari. Momenteel is Leclerc overduidelijk de kopman, maar of dat komend jaar nog steeds zo is, blijft voor nu nog gissen. Toch is Leclerc niet bang voor de komst van Hamilton, sterker nog, hij kan wel lachen om de 'relatie' die Vasseur met Hamilton onderhoudt: "Fred is mijn vriendin niet! Maar ik wist van de onderhandelingen met Lewis en voor mij zal het een ​​nieuwe uitdaging zijn met alles wat hij heeft gewonnen."

"Ik ben erg blij dat Hamilton komt en ik kan niet wachten want van iedere teamgenoot kun je leren. Voor mij zal het ook een mooie kans zijn om te laten zien wat ik kan in de auto. Maar ik heb ook altijd een uitstekende relatie gehad met Carlos", aldus Leclerc die op het podium ondersteund wordt door Vasseur. De Fransman reageert ook op de komst van Hamilton naar de Scuderia: "Het was eigenlijk niet moeilijk, Ferrari was in sommige opzichten altijd in zijn gedachten en nu staan ​​de sterren op één lijn. En ik ben er van overtuigd dat we alles hebben om met hem te winnen. Hij komt daar ook voor, niet om vakantie te vieren."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing