Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc waakt voor Red Bull: "Ferrari moet nóg een stap maken"

Ferrari sloot op dominante wijze de vrijdag af in Monaco, maar volgens Charles Leclerc moet zijn team nog een stap zetten op weg naar de kwalificatie op zaterdag. De concurrentie gaat dat namelijk ook doen.

Charles Leclerc stond op vrijdag aan het einde van beide trainingssessies bovenaan. De Monegask is dan ook met afstand de topfavoriet voor de poleposition in Monaco, maar de Ferrari-coureur rekent zich nog niet rijk. "De auto voelde oke", roept hij na afloop van de vrijdag bij F1 TV . "Het was niet geweldig in VT1, maar een beetje beter in VT2. Ik denk dat we nog een stap moeten maken, want op vrijdag hebben alle teams én de coureurs nog wat marge. Er is dus nog veel onbekend op dit moment." Toch kan hij ook tevreden zijn over zijn prestaties tijdens de trainingsdag. "De Ferrari-bolide ziet er in ieder geval sterk uit, ook qua racepace staan we er ondanks al het verkeer goed bij. Het initiële gevoel is goed, dus hopelijk kunnen we nog een stap maken op weg naar zaterdag en kunnen we daarna een geweldig weekend hebben."

Leclerc kan zelf nog stap zetten

Gevraagd waar het dan nog beter kan, wijst hij vervolgens niet naar het team, maar kijkt hij vooral naar zichzelf. De nummer twee in het F1-kampioenschap kan namelijk nog veel meer tijd uit zijn bolide halen als hij de grens opzoekt. "Het is heel lastig om op dit circuit te rijden, want het is heel hobbelig en je merkt als je over de kerbstones rijdt dat het een groot verschil is met vorig jaar. Dat maakt het nog uitdagender dan eerst. We zijn echter competitief, dus ik ben blij!" "Vooral qua rijden kan ik zelf nog een stap maken. Dat heb ik op vrijdag stap voor stap opgevoerd en het gaat tot nu toe goed. Als je de laatste stappen echter gaat maken, dan neem je meer risico. Daar wachten we mee tot aan de kwalificatie."

Sainz eveneens tevreden

Zijn teamgenoot Carlos Sainz hijgde in de tweede vrije training in de nek van Leclerc en hoopt op zaterdag ook een gooi te kunnen doen naar de poleposition. Hij merkt op dat Ferrari er goed voor staat en dat het inderdaad een hele nieuwe uitdaging is om met deze bolides te racen in Monaco. "Het is heel anders dan de afgelopen jaren, maar we zijn competitief en voelen ons best goed. Dit circuit vormt namelijk een grote uitdaging, want deze auto's hebben minder balans en glijden meer. Het belangrijkste is dat de andere teams het nog lastiger lijken te hebben dan wij." "De banden werken goed en we hebben veel grip, wat hier belangrijk is", zo vervolgt de Spanjaard. "Het is een achtbaangevoel, het is alsof er een aardbeving gaande is, maar je went eraan! Het is een nieuwe uitdaging. Ik geniet ervan, maar je moet wel goed op blijven letten."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"