Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc waarschuwt concurrentie: "Ik weet al waar ik verbetering kan vinden"

Charles Leclerc leek het op het eerste oog ontzettend lastig te hebben tijdens de eerste twee trainingssessies in Spanje, maar schijn lijkt ook in dit geval te bedriegen. De Ferrari-coureur kon na afloop van de tweede training al drie redenen opnoemen die problemen veroorzaakten tijdens de sessies, dus dat belooft veel voor de rest van het weekend.

Leclerc FP1 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Canada, waar Ferrari finaal onderuit ging tijdens een knotsgekke regenrace, hoopte de Italiaanse renstal de prestaties in Spanje te verbeteren. Tijdens de eerste twee vrije trainingen leek het echter anders uit te pakken voor Charles Leclerc, want een elfde en zesde tijd was toch niet het resultaat waar de Monegask op hoopte. 

Leclerc vertelt bij Formula1.com echter dat hij zich totaal geen zorgen maakt na dit resultaat. "Ik denk sowieso dat de eerste training lastig was voor iedereen, in ieder geval wegens de weersomstandigheden. Het was echt heel warm en dat maakt het heel lastig om oververhitting van de auto te voorkomen. Ik denk ook wel dat we wat uit balans waren en ik reed tijdens die eerste training ook nog zonder upgrade. We wilden de boel eerst vergelijken met de vorige versie van de auto, dus dat maakte alles wel lastiger."

Toch ging het tijdens de tweede training een stuk beter, want die zesde tijd was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de elfde tijd van de eerste training. "Ik kreeg de smaak toen wel weer te pakken, want alles kwam samen aan het einde van die sessie. Over het algemeen was het wel gewoon een lastige vrijdag voor mij, maar ik weet waar ik nog verbetering in rondetijd kan vinden dus ik maak me nog geen zorgen."

"Ik had tijdens die tweede training wel een klein probleem, dus dat verklaarde waarom ik de geplande long run niet af kon maken. Maar de rondjes die we wel hebben gereden zagen er oké uit, al is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Ik heb een duidelijk beeld wat die vooruitgang betreft en ik weet wat ik moet doen om de auto beter te maken, dus ik heb er vertrouwen in. Het was namelijk een foutje in de setup, maar geen groot probleem. Het duurde gewoon wat langer om dat recht te trekken."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'