Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc werpt de handdoek in de titelstrijd met Verstappen: "Ik ben gestopt met tellen"

Nu Max Verstappen een grote voorsprong heeft opgebouwd in het klassement, ziet Charles Leclerc zijn titelkansen somber in. Het winnen van de titel, dat zit er realistisch gezien bijna niet meer in, zo geeft de Monegask toe.

Max Verstappen en Red Bull hebben een enorme voorsprong in zowel het coureursklassement als het constructeursklassement op Charles Leclerc en Ferrari. De regerend wereldkampioen staat maar liefst 98 punten voor op de Monegask. Leclerc ziet ook zelf in dat het een zo goed als onbegonnen zaak is om zo'n groot verschil in acht races nog goed te maken. "Ik weet niet hoeveel punten verschil er tussen Max en mij zit, want ik ben gestopt met tellen", grinnikt Leclerc voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Hoewel de coureur van Ferrari in eerste instantie de hoop niet lijkt op te geven, geeft hij aan zich er toch maar bij neer te leggen. "We kijken race voor race wat er mogelijk is. Als er uiteindelijk een positieve verrassing komt dan is dat natuurlijk goed, maar zoals het er nu naar uit is het realistisch gezien extreem moeilijk om het voor elkaar te krijgen."

Leclerc blijft pushen

Desondanks wil Leclerc er nog alles aan doen om het beste resultaat eruit te halen, aangezien er nog voor veel te strijden valt. Hij geeft aan zijn vizier wat meer te richten op de tweede plek in het klassement, die op het moment wordt bezet door Sergio Perez. "Er is nog steeds veel om voor te vechten. Voor het constructeurskampioenschap en voor de tweede plaats in het coureursklassement. In het algemeen blijf ik gewoon pushen tot het eind."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie