Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc werpt de handdoek in de titelstrijd met Verstappen: "Ik ben gestopt met tellen"

Nu Max Verstappen een grote voorsprong heeft opgebouwd in het klassement, ziet Charles Leclerc zijn titelkansen somber in. Het winnen van de titel, dat zit er realistisch gezien bijna niet meer in, zo geeft de Monegask toe.

Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Red Bull hebben een enorme voorsprong in zowel het coureursklassement als het constructeursklassement op Charles Leclerc en Ferrari. De regerend wereldkampioen staat maar liefst 98 punten voor op de Monegask.

Leclerc ziet ook zelf in dat het een zo goed als onbegonnen zaak is om zo'n groot verschil in acht races nog goed te maken. "Ik weet niet hoeveel punten verschil er tussen Max en mij zit, want ik ben gestopt met tellen", grinnikt Leclerc voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

Hoewel de coureur van Ferrari in eerste instantie de hoop niet lijkt op te geven, geeft hij aan zich er toch maar bij neer te leggen.

"We kijken race voor race wat er mogelijk is. Als er uiteindelijk een positieve verrassing komt dan is dat natuurlijk goed, maar zoals het er nu naar uit is het realistisch gezien extreem moeilijk om het voor elkaar te krijgen."

Leclerc blijft pushen

Desondanks wil Leclerc er nog alles aan doen om het beste resultaat eruit te halen, aangezien er nog voor veel te strijden valt. Hij geeft aan zijn vizier wat meer te richten op de tweede plek in het klassement, die op het moment wordt bezet door Sergio Perez.

"Er is nog steeds veel om voor te vechten. Voor het constructeurskampioenschap en voor de tweede plaats in het coureursklassement. In het algemeen blijf ik gewoon pushen tot het eind."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen